maandag, 31 augustus 2015 00:00

Zwevend mikado

Zorg dat je zoveel mogelijk stokjes eruit haalt zonder dat jij degene bent die ervoor zorgt dat alle balletjes naar beneden vallen.

Je maakt een koker met kippengaas van ongeveer een meter hoog. Je steekt, ongeveer halverwege, (micado)stokken in dwars door elkaar op diverse hoogtes. Daarna stort je er een lading balletjes bovenop.
Om de beurt gaan de jeugdleden stokjes eruit halen en je kunt (afhankelijk van de leeftijd van de jeugdleden) tellen hoeveel balletjes ze naar beneden laten gaan. Het spel eindigt als alle balletjes naar beneden zijn gevallen.
De winnaar is degene met de meeste stokken. Je kunt minpunten geven per balletje wat eerder gevallen is (of dit  gebruiken bij gelijk spel).

Ongeveer 10 minuten

• Kippengaas
  • Stokken (liefst gemerkt zoals bij mikado)
  • Balletjes

Tips algemeen

• Dat spel niet te langzaam gaat.
  • Foto's

Tips voor scouts met een beperking

Iedereen kan dit

Lees 382 keer Laatst aangepast op woensdag, 02 november 2016 18:31