woensdag, 04 oktober 2017 17:04

Top Gun

Het doel van dit spel is met strategie en tactiek de vliegtuigen van de tegenpartij te onderscheppen en ze hiermee uit te schakelen.

Dit tactische en strategische spel wordt in rondes gespeeld. Iedere ronde wordt vastgesteld waar de verschillende vliegtuigen naar toe vliegen en dit wordt ingevuld op een formulier. Aan het eind van de ronde worden de vliegtuigen verplaatst en worden waar van toepassing vliegtuigen uit het spel verwijderd. Het team dat uiteindelijk als laatste overblijft wint.

Formulieren:

Op elk formulier staat de naam van het team en het nummer van het vliegtuig. Verder staat er 4 kolommen op waarin per beurt een regel wordt ingevuld met de volgende informatie: koers, nieuwe koers, koers verschil t.o.v. vorige beurt en snelheid. De snelheid is afhankelijk van de koerswijziging. Bij een koerswijziging tot 10 graden is de maximale snelheid b.v. 200. Is de koerswijziging groter dan 10 graden maar kleiner dan 45 graden dan is de maximale snelheid 150. Is de koerswijziging groter dan 45 graden dan is de maximale snelheid 100.

• Een grote (lucht)kaart
  • 3 tot 4 kartonnen vliegtuigen per team
  • 1 kartonnen vliegvelden per team
  • Een mal die het schootsbereik van de vliegtuigen weergeeft (zie bijlage)