dinsdag, 26 september 2017 06:20

Secret Hopman

(1 Stem)

Er moet een nieuwe scoutswet worden gemaakt. In Secret Hopman strijden de scouts voor een wet met veel spellen terwijl de leiding graag zoveel mogelijk corvee in de wet wil zien.

Secret hopman is een rollenspel wat iets weg heeft van Weerwolven van Wakkerdam. In tegenstelling tot bij weerwolven zit je niet de helft van het spel met je ogen dicht, maar kun je iedere ronde meebeslissen.

Samenvatting
Aan het begin van het spel krijgt iedere speler een geheime rol toegewezen: Kind, Leiding, of Hopman. De kinderen zijn in de meerderheid, maar zij weten niet zeker wat iedereen is; leiding moet gebruik maken van geheimhouding en misleiding om hun doelen te bereiken. De hopman speelt voor het team van de leiding en de leiding weet de identiteit van de hopman vanaf het begin, maar de hopman kent de leiding niet en moet zien uit te vogelen wie dit zijn.

De kinderen winnen door vijf Spel-artikelen aan te nemen of door de hopman uit het spel te zetten. De leiding wint door zes Corvee-artikelen aan te nemen of wanneer de hopman als assistent-patrouilleleider wordt verkozen nadat er drie Corvee-artikelen zijn aangenomen.

Telkens wanneer een Corvee-artikel wordt aangenomen, wordt de patrouilleleiding sterker en krijgt de patrouilleleider een macht voor eenmalig gebruik die moet worden ingezet voordat de volgende ronde kan beginnen. Het maakt niet uit in welk team de patrouilleleider zit; nog sterker, zelfs kinderen kunnen zich laten verleiden om een Corvee-artikel aan te nemen om nieuwe machten te krijgen.

Als je de kaartjes lamineerd kun je ze nog jaren gebruiken.

Lees 442 keer Laatst aangepast op vrijdag, 06 oktober 2017 09:21

Sport & Spel