maandag, 18 september 2017 07:58

Snake (zeilspel)

Behendigheid tijdens het zeilen.

In het begin vaart iedereen rustig rond. Een of meerdere boten varen bij de start het veld binnen: elke boot is het begin van een slang. Zodra zo’n boot een andere boot tikt (kan met waterballonnen, kan met fysiek contact, moeten we nog maar zien) hoort die ook bij de slang. Die moet dus admiraalzeilend achter de voorste boot aan (zie hieronder; je volgt min of meer de boot). Van zo’n slang mag zowel de voorste als de achterste boot tikken, dus als je getikt ben is de pret nog niet per se afgelopen. De voorste boot gaat vrolijk verder met andere boten achterna jagen. In de loop van het spel krijg je dus steeds grotere slangen die natuurlijke barrières vormen.

Over “admiraalzeilen”: bij admiraalzeilen varen alle boten achter elkaar. De voorste boot bepaalt de route. Elke boot die er achter is vaart precies hetzelfde: dezelfde bochten, op dezelfde plekken een stuk rechtdoor, op dezelfde plekken overstag, enz.

Afhankelijk van hoe je wilt tikken.
Speelveld: Een begrensd stuk water.

Uiteraard draag je zwemvesten.

Iets om aan te geven of je bij een slang hoort/bij welke slang. zoals gekleurde vlaggetjes die je in de mast hijst.

Lees 278 keer Laatst aangepast op maandag, 25 september 2017 07:54

Sport & SpelUitdagende Scoutingtechnieken