maandag, 18 september 2017 07:45

Het badeendspel (een zeilspel)

Behendigheid op het water bevorderen

Binnen het speelveld varen er enkele boten (afhankelijk v.d. hoeveelheid deelnemers) rond die af en toe een badeend overboord gooien. Op de badeend staat een nummer.

Als deelnemer moet je zo’n badeend uit het water zien te plukken. Zodra dit lukt ga je naar het centraal liggende stukje land toe. In ruil voor je badeend krijg je de opdracht die correspondeert met het nummer. Je voert de opdracht uit en krijgt er punten voor. Zodra je klaar ben haast je je weer naar je boot om de volgende badeend te bemachtigen.

Over de opdrachtjes

Het kan van alles zijn. Leuk, moeilijk, ludiek, zeiltechnisch.

Aanpassingsmogelijkheden

• Namaakeendjes: ze lijken precies op normale eendjes maar bij inwisseling krijg je helemaal geen opdracht.
  • Jokereendjes: je kan ze niet inwisselen voor een opdracht, maar je kan ze wel gebruiken om meer punten bij een opdracht te kunnen verdienen.
  • Samenwerkingseendjes: ze zijn groter/anders gekleurd/lekker herkenbaar. Kunnen slechts ingeleverd worden als twee bakken bereid zijn samen te werken voor een opdracht.
  • Competitie-eendjes: de opdrachten moeten ook met twee bakken worden uitgevoerd, maar ze zijn wedstrijachtig: maar één van de bakken krijgt de punten.
    Bijvoorbeeld touwtrekken met de boot. Achterkanten aan elkaar vast maken, boten tegenovergestelde kanten op laten wijzen met elk een finishlijn enkele meters voor de boeg en vervolgens laten roeien tot er eentje wint.

• Badeendjes (of andere drijvende dingen) met nummers er op
  • Boten om in rond te varen
  • Evt. overig materiaal voor de opdrachten
  • Speelveld: Een redelijk stuk water, grenzend aan een stukje land met afmeer mogelijkheid