donderdag, 06 juli 2017 09:42

Water-glijbaan

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Waarom / doel van de activiteit

De bevers spelen met water en werken samen.

Beschrijving van de activiteit

Thema introductie

Het is super warm weer. Stuiter zit al de hele ochtend in het ruim van het schip van Sterre en Steven. Omdat het schip in het water ligt, blijft het daar beneden lekker koel. 

Na een tijdje wil Stuiter toch weer naar buiten. Sterre heeft een goed idee: "als we nou een waterglijbaan maken.... Dan kunnen we lekker buiten spelen en tegelijkertijd een beetje afkoelen!" Dat vindt Stuiter een goed idee. Samen gaan ze aan de slag. Terwijl Sterre met grote zeilen een glijbaan op de helling maakt, brengen Stuiter en Steven emmers water naar boven.Na een tijdje hard werken is de glijbaan klaar en staat er een grote voorraad water bovenaan de helling. "Ziezo" zegt Sterre. "Nu kunnen we hem gaan testen."

Steven vindt de glijbaan er best wel eng uit zien. De glijbaan is best wel steil.  Sterre stelt Steven gerust en vraagt of Stuiter kan helpen. Als Stuiter water in de bak doet, dan kan Sterre dat langs de glijbaan naar beneden laten stromen. Steven kan dan naar beneden glijden. Steven knijpt zijn ogen stijf dicht. "Alles okee?!" roept Sterre zodra Steven beneden is. Steven staat op en steekt zijn duim omhoog. "En nu ben ik aan de beurt!" Stuiter gaat snel zitten en zoeft achter Steven aan naar beneden. 

Het spel

Bovenaan de glijbaan (op de heuvel) staat een grote bak.  De Bevers mogen die in estafette-vorm vullen. Als de bak vol is, kan de leiding deze langzaam laten leeglopen over de glijbaan. De  Bevers kunnen dan naar beneden glijden .

Benodigd materiaal

  • Landbouwplastic
  • Emmers
  • Grote bak voor water 

Veiligheid

Controleer van te voren of er geen harde voorwerpen liggen onder de glijbaan. Kijk goed naar de helling van de glijbaan, of hij niet te steil is. Test de glijbaan eerst zelf.

Tips

Maak de glijbaan wat gladder met een beetje groene zeep.

 

Lees 2629 keer Laatst aangepast op dinsdag, 13 oktober 2020 11:45
Log in om reacties te plaatsen