zondag, 18 juni 2017 11:31

Vliegend overvliegen (van welpen naar scouts)

Met een zelfgeknutseld kartonnen vliegtuig vliegen de welpen over naar de scouts. Door een paspoort te maken met informatie over zichzelf weet de nieuwe groep meteen wie ze binnenlaten.

Om van de welpenjungle naar de scouts te komen, moeten de welpen letterlijk gaan overvliegen. Hiertoe bouwt de welpengroep eerst een groot vliegtuig van kartonnen dozen wat een of twee welpen om zich heen kunnen houden. De overvliegers maken een paspoort waarin ze zichzelf beschrijven. Voor speciale scouting activiteiten die ze kennen (platte knoop, windrichting, etc.) krijgen ze een extra stempel in hun paspoort.

Voordat de overvliegende welpen aan de vlucht mogen beginnen laten ze hun paspoort controleren door de welpengroep. Als die het goedgekeurd hebben kan het vliegtuig vertrekken.

Onderweg zijn er verschillende hindernissen die de welpen in hun vliegtuig moeten overwinnen. Eenmaal geland in het onbekende gebied worden ze uit het vliegtuig geholpen en hun paspoort gecontroleerd. Natuurlijk zorgen de scouts ervoor dat de nieuwe leden daarna de eerste meters in hun land op een avontuurlijke manier afleggen. Bijvoorbeeld op een vliegend tapijt*, op een brancard of met een touwbrug.

Vliegend tapijt: Welpen staan op een zeil wat een afstand af moet leggen. De welpen springen omhoog en zodra ze in de lucht zijn trekken de scouts het zeil een stukje naar voren.

Ook voor bevers is dit een leuke  manier om over te vliegen.

• Veel verschillende kartonnen dozen
  • Verf/stiften voor versiering
  • Hindernissen
  • Papier voor paspoorten
  • Materiaal voor opdrachten in het paspoort
  • Stempel
  • Zeil

• Laat alle welpen een proefvlucht maken. Zorg er wel voor dat het vliegtuig heel blijft.
  • Kijk voor meer manieren van overvliegen op overvliegen!
Lees 257 keer Laatst aangepast op donderdag, 24 augustus 2017 07:41

ExpressieIdentiteit