Boodschappenrace

De bevers testen hun snelheid en krijgen lekker wat lichaamsbeweging.

Alle inwoners van het dorp Hotsjietonia zijn druk met de voorbereidingen van een feest zodat ze er pas  op het laatste moment achterkomen dat de supermarkt al bijna dichtgaat. Pfff. dat wordt rennen naar de supermarkt. En wie zal het redden, Fleur of toch Stanley? Laten jullie als bevers maar eens zien hoe snel jullie kunnen zijn.

De bevers staan in rijen. De eerste bever van elke rij rent met zijn tas naar de overkant, waar spullen liggen die je nodig hebt om bijvoorbeeld pannenkoeken of koekjes te bakken. De bever mag maar één ding tegelijk pakken en stopt de boodschap in zijn tas. De bever rent terug en geeft de tas aan de volgende bever. Die rent naar de overkant en pakt weer iets. Ook die rent terug, enz. Welke rij heeft het snelst alles wat nodig is?

5 tot 10 minuten.

• Lege verpakkingen van etenswaren die je gebruikt om pannenkoeken en of koekjes te bakken
  • Voorwerpen die je gebruikt bij het bakken van koekjes of pannenkoeken, zoals een lepel, een beslagkom
  • Twee boodschappentassen

• Dat de tassen niet te zwaar en of te groot zijn voor de bevers.
  • Je kunt natuurlijk ook met echte ingrediënten werken, zodat je daarna met de bevers lekker kunt gaan koken.

• Let op dat de ruimte vrij van struikelblokken is.
Lees 1371 keer Laatst aangepast op dinsdag, 30 oktober 2018 23:49

Sport & SpelVeilig & Gezond