maandag, 31 augustus 2015 02:00

Levend kwartet (geheugenspel)

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Waarom / doel van de activiteit

Voeg alle kinderen toe aan je eigen groep door hun zelf verzonnen naam goed te raden.

Beschrijving van de activiteit

De groep wordt verdeeld in vier teams. Ieder kind in elk team bedenkt nu voor zichzelf een naam van iemand uit een televisieprogramma, een boek, een sprookje of iets dergelijks. Deze naam moet het kind zeggen tegen de leiding. De leiding schrijft op welke naam bij welk kind hoort. De kinderen mogen verder tegen niemand anders zeggen welke naam ze hebben.

Als alle kinderen een unieke naam hebben, noemt de spelleider alle genoemde namen op en het spel begint. Het eerste groepje begint, en vraagt aan één van de andere groepjes bijvoorbeeld "Pietje, ben jij Lucky Luke?" Als Pietje niet Lucky Luke is, dan blijft Pietje zitten, en mag het groepje van Pietje nu iets vragen aan een andere groep. Als Pietje Lucky Luke is, moet Pietje opstaan en bij het eerste groepje gaan zitten. Hij hoort voortaan bij dat groepje. Het eerste groepje mag doorgaan met vragen stellen, totdat ze een vraag fout hebben.

Wanneer de volgende groep aan de beurt is, mogen ze niet meteen hun eigen groepsgenoten terugvragen. Ze moeten éérst een andere naam goed geraden hebben. De groep die op het laatst alle kinderen heeft, heeft gewonnen.

Voorbereidingstijd

Weinig: Het opschrijven van de namen.

Benodigd materiaal

  • Pen
  • Papier
  • Stoel voor elke deelnemer

Tips

  • Zorg ervoor dat het vertellen van de namen niet gehoord wordt. Doe dit dus op de gang of iets dergelijks.
  • Je kunt dit levend kwartet ook als renspel spelen.
  • Lees de namen niet op van boven naar beneden, maar bijvoorbeeld eerst de 3e naam, dan de 10e naam, hierna de 7e naam, enzovoords. hierdoor is er geen logika in wie welke naam heeft.
  • Als variatie kun je spelen dat de leiding niet ook de namen van de kinderen opnoemt, maar alleen het lijstje met namen die de kinderen voor zichzelf hebben bedacht. Het spel word hierdoor wel een stuk moeilijker.
Lees 2042 keer Laatst aangepast op woensdag, 31 oktober 2018 12:49
Log in om reacties te plaatsen

Mijn Scouting

Mijn Scouting-login vergeten of aanvragen

Activiteitengebied

Sport & Spel

Duur

15-30 min

Groepsgrootte

8-15 personen15 of meer

Leeftijdsgroep

5-7 bevers7-11 welpen11-15 scouts

Locatie

BinnenBuitenGrasveld, speelveldRondom het clubhuis