maandag, 31 augustus 2015 00:00

Hike en Seek

(1 Stem)

Hike en Seek is verstoppertje voor gevorderden.

Hike and Seek is een spannende hike waarbij je óf ongezien van punt naar punt probeert te lopen (Hike ), óf met een vervoersmiddel naar keuze zoveel mogelijk van de lopende groepjes probeert te betrappen (Seek ).

Voor de Hikers : probeer van controle post naar controle post zonder gezien te worden. Op de controle posten ben je even veilig. Hoe meer controle posten je langs gaat hoe meer punten je kunt verdienen waardoor je weer op pad moet, want ja je wilt wel winnen natuurlijk. Maar als je word gevonden door een Seeker verlies je punten

Voor de Seekers : probeer per step, fiets of auto zo veel mogelijk Hikers te vinden. Elke keer als je een Hiker vind verdien je punten. Maar helaas een aantal straten zijn verboden terrein. Hier bevind zich een controle post waar de hikers langs moeten, in dat gebied mogen jullie NIET tikken / niet komen. Ook weten jullie niet in welke volgorde de hikers lang de controle posten gaan.

Voor de posthouders : de Hikers moeten langs jullie om punten / 'levens' te krijgen. Seekers mogen niet bij jullie in de buurt (straat / straten) niet tikken. Elke post heeft meerdere ontsnap routes door bijvoorbeeld 3 of meer zijwegen / paden. de seekers mogen zich hier noet in de buurt ophouden.

• Geschikte omgeving zoeken.
  • Plattegronden maken, hierop aangeven wat het 'Hike en Seek gebied' is. + contole posten toonbaar maken (bijvoorbeeld door inkleuren van weg met meerdere 'vluchtmogelijkheden')
  • Puntensysteem maken (bijvoorbeeld muntjes of aftekenlijstje)

• Plattegronden
  • Puntensysteem