maandag, 31 augustus 2015 00:00

Nacht smokkelspel

Zo veel mogelijk glimmende dingen (bijv CD's) smokkelen.

De kinderen moeten met een cd in hun hand door het bos/dorp langs de douane (leiding/explorers/roverscouts) naar een afgesproken smokkelplek lopen. Ze moeten zo veel mogelijk cd's smokkelen. Als de douane met een zaklamp op hun cd schijnt zijn de kinderen gesnapt en moeten ze hun cd inleveren en terug naar het startpunt om een nieuwe cd te halen.

Als de kinderen meer cd's naar de smokkelplek brengen dan dat er door de douane onderschept worden, hebben de kinderen gewonnen.

Het verzamelen van de oude cd's hoeft niet heel veel tijd te vergen. Vraag anders alle kinderen een aantal oude cd's mee te nemen.

• Zaklampen
  • Cd's (of ander licht weerkaatsend materiaal)

• Bos is leuk, maar een woonwijk kan ook.
  • Verdeling kinderen = smokkelaars; leiding/explorers/roverscouts = politie is leuk voor de band tussen de kinderen en de leiding/explorers/roverscouts. En het is voor de leiding ook veel leuker om mee te doen. Maar dit spel met alleen kinderen spelen kan natuurlijk ook.
  • Verander het thema van het spel, bijvoorbeeld: douane = monsters/piraten enzovoorts.

• Zoek een plek waar niet al te veel verkeer is.
  • Zorg ervoor dat kinderen zich niet kunnen bezeren aan zaken die in het donker niet zichtbaar zijn.
  • Zorg ervoor dat kinderen tijdens het rennen niet ergens achter kunnen blijven haken.
Lees 28652 keer Laatst aangepast op woensdag, 10 oktober 2018 11:43

Sport & Spel