zaterdag, 01 april 2017 16:38

Levend Sint-Joris-stop-motion

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Waarom / doel van de activiteit

Stop-motion is een filmtechniek waarmee speciale effecten in films kunnen worden gecreëerd. De explorers gaan deze creëren.

Beschrijving van de activiteit

Stop-motion of stop-frame-animatie is een filmtechniek waarmee speciale effecten in films kunnen worden gecreëerd. Voor stop-motion is een camera nodig die in staat is om opnames frame per frame te maken. Eerst wordt het voorwerp, in dit geval de explorers zelf dat op film moet bewegen in een bepaalde houding neergezet en met de camera wordt hiervan een frame geschoten. Vervolgens wordt de houding van de figuur een fractie veranderd en wordt er opnieuw één frame geschoten met dezelfde achtergrond. Dit wordt herhaaldelijk gedaan. Door vervolgens alle plaatjes achter elkaar (snel) af te spelen lijkt het alsof het voorwerp uit zichzelf beweegt. Dezelfde techniek past men ook toe bij tekenfilms.

De explorers gaan een stop-motion film maken met het Sint Joris verhaal (of een bekend sprookje), waarbij er geen levenloze voorwerpen kleine in beeld komen maar de explorers zelf de hoofdrol spelen.

Benodigd materiaal

  • Fotocamera met statief
  • Sint Joris verhaal
  • Computer met verwerkingsprogramma
  • Begeleidende verteller en achtergrond  muziek / geluiden

Veiligheid

Niet iedereen wil gefilmd worden. Hou hier rekening mee

Tips

  • Niet iedereen wil gefilmd / gefotografeerd worden. Zorg ervoor dat die persoon filmt / foto's neemt, monteert of de voice-over is.
  • Neem de foto's met een statief, hierdoor staat het fototoestel elke keer hetzelfde
  • Gebruik Lego of Playmobile om je verhaal mee te vertellen.
Lees 2272 keer Laatst aangepast op donderdag, 24 oktober 2019 12:04
Log in om reacties te plaatsen