dinsdag, 06 december 2016 20:26

Zwarte-Pietensmokkelspel

Van kaartje pepernoot naar cadeautje: wie heeft als eerste 35 punten verzameld?

combi van smokkelen, posten en levend stratego

HuispietA en Huispiet B: starten met kaartje pepernoten en moeten naar de Bakpiet. Onderweg kunnen zij getikt worden door de AntiCadeautjesBeweging (alles kwijt of onderhandelen) of door de tegenpartij. Dan regels levend stratego.

Van de Bakpiet naar de Geldpiet. Onderweg dezelfde risico's. Zie bijlage Afspraken huispieten.

Van de Geldpiet naar de PakjesPiet. Onderweg dezelfde risico's. Zie bijlage afspraken huispieten.

Eenmaal cadeautje gekocht bij de Pakjespiet? Dan volledig veilig en terug naar eigen Huispietpost.

Er kan ook nog een cadeautjeszak van de tegenstander geroofd worden. Deze is 15 punten waard. Wordt je onderweg getikt? Dan zak weer terug naar eigenaar en wordt opnieuw verstopt.

Wat heb je nodig?

-          Ingepakte cadeautjes (kunnen ook mandarijntjes zijn). Minstens 1 per kind, meer is leuker.

-          Per Huispiet 2 set met pepernotenkaartjes (gekopieerd op 2 verschillende kleuren).                (Voorkomt kaartjes naar Huispiet terugbrengen.)

-          Alu-folie in reepjes (of iets anders om veilig gebied posten aan te geven)

-          Per kind een boterhamzakje waarin ze alles moeten vervoeren (pepernoten, munten)

-          Per kind de afspraken huispieten. (wat te doen als je de tegenstander tikt)

-          3 zakken pepernoten (afhankelijk aantal kinderen)

-          2 cadeautjeszakken

-          Iets  in de cadeautjeszak (bijv. nepcadeautjes)

-          Chocolademunten (of kaartjes van munten)

-          2 bakken om pepernoten in te doen (1 voor Bakpiet, 1 voor Geldpiet)

-          2 bakken om munten in te doen (1 voor Geldpiet, 1 voor Pakjespiet)

-          Lintjes / Stickers met Anti Cadeautjes Beweging  (ACB) voor de douane

-          Tafel of grote krat waar de cadeautjes op of in liggen

-          Stickers/ briefjes als prijskaartje op de cadeautjes

-          Fluit voor eindsignaal

Zorg voor herkenbaar gebied. Maak afspraken dat er alleen getikt mag worden en niet aan kleding getrokken.

Zorg voor plattegrond spel (zie bijlage) bij de uitleg van het spel. Zo worden de looplijnen meteen zichtbaar.

Lees 159 keer Laatst aangepast op maandag, 12 december 2016 16:39

Sport & Spel