vrijdag, 04 maart 2016 22:40

Geuren Memory

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Waarom / doel van de activiteit

Geuren herkennen en je geheugen trainen.

Beschrijving van de activiteit

Er zijn zoveel verschillende geuren: bloemengeuren, geuren van eten. Herkennen de bevers die? Rozemarijn kan de bevers daar natuurlijk bij helpen.

Je maakt parfum van bloemblaadjes van sterk ruikende bloemen. (zie speltip parfum maken). Dat parfumwater doe je in kleine flesjes. In kleine potjes (met deksel) doe je bijvoorbeeld pepermunt, pindakaas, chocoladepasta, banaan, koffie, speculaas(kruiden), hooi, tomatenketchup, vanillesuiker en kaneel. 

Geblinddoekt ruiken de bevers eraan en vertellen wat het is. Ze kunnen ook nog zeggen of ze het lekker of vies vinden. Als je voor alles dezelfde potjes en deksels hebt gebruikt, kun je geuren memory spelen. Zet de potjes op de grond of op de tafel. Een (geblinddoekte) bever mag twee potjes een klein stukje open doen en eraan ruiken. Is het hetzelfde dan mag hij die twee potjes hebben. En mag hij nog een keer. Is het niet hetzelfde, dan mag de volgende bever. Wie heeft aan het eind van het spel de meeste potjes? Als een van de bevers of iemand van de leiding een allergie heeft, bijv. voor pinda's, gebruik je dus geen pindakaas.

Benodigd materiaal

  • Kleine plastic potjes met deksel, liefst allemaal hetzelfde. (boterdoosjes voldoen ook prima)
  • Veel dingen die lekker ruiken

Veiligheid

Houd rekening met allergieën.

Lees 3185 keer Laatst aangepast op zondag, 19 april 2020 13:33
Log in om reacties te plaatsen