vrijdag, 08 januari 2016 20:01

Wie vloog deze jumbojet?

Beoordeel dit item
(2 stemmen)

Waarom / doel van de activiteit

Met deze activiteit maken de welpen (opnieuw) kennis met elkaar. Hoe goed zijn ze met elkaar verbonden?

Beschrijving van de activiteit

Denkdag 2016 staat in het teken van samenwerken en verbinden.

Vouwen en schrijven

Deel de horde op in tweetallen. Elk tweetal vouwt van papier een simpel vliegtuigje. Op dit vliegtuigje schrijven ze een aantal steekwoorden waarmee ze zichzelf beschrijven. (Bijv. druk, clown, sportief, deugniet etc.).

Gooien

Wanneer elk tweetal hun vliegtuigje af heeft, verzamelt de leiding de vliegtuigjes in een grote doos of zak. In een grote ruimte of op een groot spelveld stellen de tweetallen zich op langs een lijn. Elk tweetal krijgt van de leiding, willekeurig, een vliegtuigje uit de doos. De tweetallen krijgen even tijd om te oefenen met het gooien van het vliegtuigje. Samen beslissen ze dan wie het vliegtuigje in de wedstrijd mag gooien. Op een teken van de leiding stellen de welpen, die het vliegtuigje gaan gooien, zich op langs de lijn en op een tweede teken gooien ze het vliegtuigje zo ver mogelijk naar de andere kant van het veld.

Raden

De leiding pakt het vliegtuigje dat het verst is gekomen en leest de steekwoorden op het vliegtuigje hardop voor. Kunnen we welpen aan de hand van de steekwoorden raden van wel tweetal het vliegtuigje is? Neem even de tijd om de steekwoorden te bespreken. Hebben de welpen nog andere, positieve, steekwoorden die het tweetal beschrijft? Pak hierna het vliegtuigje dat op de tweede plaats is gekomen en zo verder tot en met het vleigtuigje dat het minst ver is gekomen.

Benodigd materiaal

  • Pennen/potloden/stiften
  • Papier

Tips

  • Gebruik in plaats van steekwoorden, woorden die de gezins- of thuissituatie omschrijven (bijv. veel broers, groot huis, kleine zus is bever, etc).
  • In plaats van vliegtuigjes kun je ook bootjes gebruiken (zie: https://www.youtube.com/watch?v=qvDn_89jZ84).
Lees 3030 keer Laatst aangepast op maandag, 29 oktober 2018 00:52
Log in om reacties te plaatsen