Eerste Hulp Bij ...

(1 Stem)

Kennis laten maken van EHBO door eenvoudige EHBO handelingen te oefenen.

Baloe heeft zich weer eens geprikt aan de kokernotenspies en gromt van pijn als hij Shanti tegenkomt. "Wat loop jij te grommen?" vraagt Shanti. Baloe laat zijn hand zien waar allemaal naalden van de kokernoten in staan. Shanti moet er bijna om lachten en zegt: "Ben jij nu een grote beer die geen eens de naalden uit je eigen hand durft te halen? Kom op ik help je wel even. Geef je hand maar hier..."

Pak een dobbelsteen en plak op iedere kant een eenvoudige EHBO oefening zoals: pleister plakken, vingerverbandje, mitella, vuiltje in het oog, bloedneus, lichte verbranding.

Verdeel de welpen in hun nesten en laat (onder begeleiding van de leiding) ieder nest om de beurt met de dobbelsteen gooien en met hun nest aan de slag gaan met een van de eenvoudige oefeningen. De leiding probeert zoveel als mogelijk te begeleiden en aanwijzingen te geven.

30 minuten is reeel om alles goed klaar te zetten.

• Dobbelstenen
  • EHBO dozen met oefenverband

• Kijk eens op de website van het Oranje Kruis of vraag de plaatselijke EHBO afdeling jullie te helpen.
  • Maak het niet ingewikkelder dan het is.
  • Wakker geen angst aan door allerlei bloederige verhalen erom heen te vertellen, maar gebruik liever allerdaagse voorbeelden.
  • Samen met andere EHBO spelen kun je een soort hoekenspel maken. In elke hoek een ander EHBO spel.
Lees 3283 keer Laatst aangepast op zondag, 28 oktober 2018 15:11

Veilig & Gezond