maandag, 31 augustus 2015 00:00

Bij de beesten af

(1 Stem)

energie kwijt raken

Alle spelers krijgen om beurt door de spelbegeleider een dierennaam ingefluisterd. Deze naam is geheim. De spelbegeleider zorgt ervoor dat ongeveer ¾ van de spelers diezelfde dierennaam krijgt. Alle spelers gaan in een kring staan en haken de armen stevig in elkaar. Als de spelbegeleider de naam van een dier noemt, proberen de spelers met deze naam zo snel mogelijk met hun zitvlak de vloer te raken zonder hun armen te lossen. Het komt er op aan je snel te laten vallen en voor de anderen je stevig vast te houden. De spelbegeleider begint met alle dierennamen op te sommen die maar éénmaal of tweemaal voorkomen. Daarna noemt hij de naam die ¾ van de groep kreeg. Hierbij zal het effect zijn dat alle spelers op de grond zitten.

Voorbeelden dierennamen:
koninginnepage, spitsmuis, sperwer, steenmarter, wezel, bosmier, kruisspin, steenuil, vleermuis, das, hert, buizerd, koolmees, duizendpoo

• kussens (1 per deelnemer)
Lees 2582 keer Laatst aangepast op woensdag, 25 november 2015 18:04

Sport & Spel