maandag, 31 augustus 2015 00:00

(1 Stem)

Naam activiteit

Killerbal

Het is een zeer heftig balspel waarbij zoveel mogelijk punten moeten worden gemaakt.

Je zet een veld uit ongeveer ter grootte van een half voetbal veld. Het hangt een beetje af van de grootte van de groep. Aan beide zijden van het speelveld plaats je op een aantal stappen van de achterlijn een ton. Dan deel je de groep op in 2 teams, elk start bij 1 ton. De bal wordt in het midden van het speelveld gelegd. Op een teken mogen de teams de bal gaan pakken.  Ze kunnen scoren door de bal in of op het doel (ton) van de tegenstander te krijgen.

Er zijn niet veel regels. De enige is eigenlijk dat je niet mag lopen met de bal. Afhankelijk van de groep en het spelverloop kunnen er meer regels aan toegevoegd worden. De meest gangbare zijn:

• Een minimaal aantal keer overgooien voordat er gescoord kan worden.
  • Elkaar niet aanraken.
  • Het doel mag niet verplaatst worden.

5-10 minuten

• 2 doeltjes (tonnen, dozen, kratten)
  • 1 bal

Tips algemeen

Het belangrijkste om op te letten is dat de jeugdleden elkaar geen schade toebrengen. Druk ze op het hard te letten op hun veiligheid en die van een ander.

Maak voordat je begint het speelterrein vrij van obstakels als stenen, stronken, stammen en dergelijke.

Lees 1848 keer Laatst aangepast op woensdag, 02 november 2016 15:08

Sport & Spel