Print deze pagina
zondag, 19 april 2020 12:52

Knopen (uit)leggen

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Waarom / doel van de activiteit

Nieuwe knopen leren en deze ook kunnen uitleggen aan anderen.

Beschrijving van de activiteit

Kaa zit regelmatig in de knoop en kan dus heel goed knopen uitleggen aan de welpen. Hierbij laat hij zelf zien hoe hij zelf in de knoop gaat en vertelt hij dat hoe de knoop heet. Hij laat de welpen een filmpje zien. Hij vraagt zich af of de welpen dat net zo kunnen laten zien.

Kunnen de welpen een video maken waarin ze laten zien dat ze een knoop kennen? Kies eerst een knoop uit en oefen die een paar keer zelf. De oudste welpen kiezen een knoop die voor hun een uitdaging is. Als je het goed onder de knie hebt, kan je een eerste take maken.

Wanneer er tijd voor is, kan je richting het einde van de bijeenkomst de filmpjes op een groot scherm laten zien. Wie heeft het duidelijkst te volgen filmpje gemaakt?

Benodigd materiaal

  • Touwen (deze kun je als leiding onder de welpen uitdelen)
  • Smartphone of camera om video’s op te nemen

Tips

  • Let bij het maken van een video op zaken als belichting, geluid en duidelijkheid. Is je knoop goed zichtbaar, kunnen we horen wat je vertelt en snappen we je uitleg? Maak meerdere takes als het niet goed lukt.
  • Nog leuker als je zelf het voorbeeld filmpje maakt in plaats van deze van internet plukt.
  • Overweeg het gebruik van gekleurd touw zodat in de knoop het nog duidelijker overkomt welk uiteinde van het touw waar naar toe gaat.
Lees 2183 keer Laatst aangepast op maandag, 25 mei 2020 19:20

Gerelateerde items (op tag)

Log in om reacties te plaatsen