De holland-kwis

Door dat de scouts per ploeg samen een deel van de kwisvragen bedenken en later ook deelnemen aan de kwis krijgen ze meer kennis omtrent het land waarin ze wonen.

Per ploeg bedenken de scouts vragen omtrent Holland. Het is wel de bedoeling dat de scouts hierbij vragen bedenken, die voorbij gaan aan de voor de hand liggende algemene kennis. Denk aan vragen omtrent de waterwerken, de geschiedenis van Holland, muziek, maatschappelijke otwikkelingen en zaken, milieu,etc. Laat per ploeg per categorie bijv. 10 vragen bedenken.

Daarna spelen de ploegen in een kis tegen elkaar. Op het moment dat een vraag wordt gesteld, mag de ploeg die deze vraag heeft bedacht niet antwoorden.

Welke ploeg heeft de meeste kennis van Holland.

Voor de leiding 20 minuten aan klaar zetten van het spel.

• Materialen over holland
  • Computer met internet
  • Aankleding voor een echte kwisruimte
  • Evt. drukknoppen met geluid
  • Scorebord
  • Papier en pen

• Controleer wel of de vragen van een nivo zijn die voor scouts te beantwoorden zijn.
  • Controleer op dubbele vragen.
  • Help de ploegen eventueel een handje met suggesties voor vragen in categorie.
Lees 730 keer Laatst aangepast op donderdag, 24 januari 2019 19:49

Samenleving