zondag, 03 juni 2018 23:34

Het grote schijn in je ogenspel

Beschrijving van de activiteit (zie ook aangepast voor bevers)

De deelnemers moeten langs een lange weg van de begin naar eindpost sluipen. Dit mogen ze doen in groepjes van maximaal 3.

De activiteiten vindt plaats in een stuk bos met tamelijk rechte paden.

De leiding fietst rond. Als de leiding een groepje ziet mag de leiding op de deelnemers schijnen.  Als de deelnemers dan nog bewegen worden ze terug gebracht naar de beginpost.
Wie lukt het om over te sluipen?

Aangepast voor bevers: Bas Bos loopt door het bos. Het wordt donker, maar dat vindt hij niet erg. Hij maakt vaak een wandeling 's avonds, soms door het bos, soms in de tuin; nog even kijken hoe het met de dieren is, nog even lekker buiten zijn. Vaak vergeet hij dan hoe laat het al is en roept Rebbel hem en schijnt ze met een zaklantaarn om te kijken waar hij is.

De bevers kunnen dit spel tijdens een (weekend)kamp spelen. Als het donker is, lopen de bevers buiten op een grasveld of rond het clubgebouw. Ze kunnen ook van de ene afgesproken plek naar de andere plek lopen. Ze lopen zo zachtjes mogelijk, want ze willen niet dat de leiding hen hoort. Ze kunnen zich ook verstoppen. De leiding loopt over het terrein. Horen ze een geluid, dan schijnen ze met een zaklantaarn in die richting. De bever waarop de zaklantaarn gericht wordt, staat dan meteen stil. Als hij niet meteen stil staat, is hij af en gaat hij terug naar binnen.

Variatie: Dit spel kan ook binnen gespeeld worden. Het licht in het clubgebouw of in de ruimte is dan uit.

Zorg voor een veilige ondergrond en omgeving. Let op kuilen, boomwortels en scherpe dingen waar je tegenaan kan lopen. In een gebouw worden trappen niet gebruikt.

• fietsen
  • zaklampen

Laat de deelnemers refleterende hesjes aan doen

Licht de poitie in dat er een nachtspel gaande is. Stem af in welk deel van het bos dit mag, zodat de dieren niet teveel verstoord worden.

Lees 1090 keer Laatst aangepast op donderdag, 23 april 2020 10:55

Sport & Spel