Een glad huidje

Naam activiteit

Een glad huidje

Jakkes, Kaa wat heb je gedaan. Je glibbert helemaal roept Shanti. Ja ja roept Kaa, ik ben via de Talaabpoel over de grond, hier naar Haveli gegleden en ja, dan wordt je soms een beetje vies en soms een heel groot beetje vies. Is toch ook niet mijn schuld, ik kan niet door de bomen slingeren zoals de Bandar
  • log. Dus ja toen heb ik maar voordat ik bij jouw het huis binnen kwam mij maar even gewassen in die schaal met water die buiten staat.
Dat wordt even mooi roept Shanti, dat is eigenlijk de waterbak voor de grote meneren uit het dorp om zich straks mee te wassen en te scheren. Scheren roept Kaa, laat mij niet lachen. Nou Kaa, dat is niet aardig, bij mij in het dorp zijn genoeg mensen die een glad huidje willen hebben.

Maak een opgeblazen ballon vast aan de rugleuning van een stoel en smeer de ballon in met scheerschuim. Een welp gaat op de stoel zitten, met zijn gezicht naar de ballon en begint met het mesje het schuim weg te schrapen. Lukt het hem, dan mag hij de ballon zoenen............. Lukt het niet, dan zoent de ballon hem wel door te knappen.....

10 minuten

• Ballonnen
  • Scheerschuim
  • Scheermesje
  • Stoel

Tips algemeen

• Dit spel is zeker ook te doen met Bevers. Vervang de bovenstaande figuren door diverse figuren en maak het verhaal dan zo dat Rozemarijn vindt dat alle mannen in het dorp Hotsjietonia er netjes uit moeten zien.

• Wil je aandacht geven aan hoe belangrijk persoonlijke verzorging is, dan kun je dit koppelen aan allerlei activiteiten die met persoonlijke verzorging te maken hebben.

Tips voor scouts met een beperking

• Heb jij kinderen die problemen hebben met hun fijne motoriek, klik hier;

• Heb jij kinderen die problemen hebben met hun grove motoriek, klik hier;

• Heb jij de indruk dat er kinderen zijn die gepest worden, klik hier;

• Heb jij kinderen die mogelijk andere kinderen pesten, klik hier;

• Heb jij 'drukke' kinderen in je speltak, klik hier;

• Heb jij kinderen die moeilijk zien, klik hier;

• Heb jij kinderen met een auditieve beperking, klik hier;

• Heb jij kinderen die (opvallend) stil zijn, klik hier;

• Heb jij kinderen met mogelijk agressief gedrag, klik hier;

• Heb jij kinderen die jouw uitleg niet goed begrijpen, klik hier;

• Heb jij kinderen die aan (bepaalde) activiteiten niet mee doen, klik hier.

• Een scheermes kan gevaarlijk zijn en is daarom wellicht te vervangen door een plastic mes.

Lees 717 keer Laatst aangepast op maandag, 01 december 2014 01:00

ExpressieVeilig & Gezond