Leiding voor een keer!

De oudste welpen krijgen een stukje meer uitdaging van de jongere welpen. Ze kunnen een activiteit doen die ze graag willen doen, en mogen dit ook nog eens zelf regelen! Geef de welpen een stuk autonomie en ze zullen een stuk zelfstandigheid leren!

Deze activiteit is gelieerd aan het insigne '[https://www.scouting.nl/mijnscouting/downloads/doc_download/908
    • insigne
    • leiding-voor-een-keer Leiding voor één keer]'. Dit insigne voor oudste welpen is bedoeld voor een stukje extra uitdaging, om ze beter voor te bereiden op de scouts, waar ze een stuk zelfstandiger aan de gang moeten. Jij als leiding kunt het beste bepalen welke onderdelen van de opkomst je de kinderen laat doen (openen/activiteiten/drinkpauze/sluiten/informatie vooraf), en welke onderdelen je als leiding zelf voor je rekening neemt.

Laat de welpen zelf bedenken wat ze willen doen, en probeer door ze te bevragen ze zelf na te laten denken over de haalbaarheid van de ideeen. Je zult versteld staan van wat ze kunnen!

Extra voor groepen met erg zelfstandige/creatieve oudste welpen: Misschien leuk om ze het ook aan een jungledier te laten koppelen, heb je meteen een mooie themaopkomst!

Afhankelijk van de activiteiten die de welpen bedenken en de hoeveelheid begeleiding die ze nodig hebben.

• Afhankelijk van de activiteiten die bedacht worden. Laat de kinderen dit zoveel mogelijk zelf regelen!

Tips algemeen

• Waar moet je op letten?

Tips voor scouts met een beperking

• Heb jij kinderen die problemen hebben met hun fijne motoriek, klik hier

• Heb jij kinderen die problemen hebben met hun grove motoriek, klik hier

• Heb jij de indruk dat er kinderen zijn die gepest worden, klik hier

• Heb jij kinderen die mogelijk andere kinderen pesten, klik hier

• Heb jij 'drukke' kinderen in je speltak, klik hier

• Heb jij kinderen die moeilijk zien, klik hier

• Heb jij kinderen met een auditieve beperking, klik hier

• Heb jij kinderen die (opvallend) stil zijn, klik hier

• Heb jij kinderen met mogelijk agressief gedrag, klik hier

• Heb jij kinderen die jouw uitleg niet goed begrijpen, klik hier

• Heb jij kinderen die aan (bepaalde) activiteiten niet mee doen, klik hier.

Lees 649 keer

IdentiteitSamenleving