Levend Lemmingen

Een korte ijsbreker of een moment om even iets anders te doen. Erg geschikt net na de pauze van een afdelingsraad of als de boel een beetje ingezakt is.

Van beide strijdende teams wordt één teamleider aangewezen. De rest gaat in een rij achter elkaar staan, waarbij de teams om en om verdeeld worden (dus eerst iemand van team A, dan iemand van team B, dan weer iemand van team A enz). Dit zijn de Lemmingen.

Aan de teamleiders de taak om zoveel mogelijk Lemmingen (ongeacht het team) door een poortje te loodsen (ieder team heeft een eigen poortje). De rij Lemmingen gaat op een gegeven moment lopen (achter elkaar in een rij). Door de onderstaande commando’s te gebruiken kan de looprichting van de Lemmingen worden bijgesteld.

De teamleider die de meeste Lemmingen door z’n poortje krijgt wint. In de bijlage staan de commando's uitgwerkt.

Speluitleg en twee poortjes.

Tips algemeen

• Oefen eerst even, het is voor sommigen mensen erg complex.

Lees 874 keer Laatst aangepast op zondag, 18 juni 2017 13:32

11-15 scouts15-18 explorers18-21 roverscouts