Eet smakelijk!

Dit spel heeft als doel om welpen nog bewuster te maken van wat zij eten op het kamp en hoe je op een speelse manier rekening kan houden met de Schijf van Vijf.

Het zal Baloe toch niet gebeuren dat als hij enkele nachten in de buurt van Haveli overnacht dat hij geen lekker eten heeft? Nee Baloe zorgt er wel voor dat hij behalve heel lekkere, ook heel gezonde dingen eet. Natuurlijk zijn soms alle gezonde dingen niet altijd even lekker, maar als Baloe daarna iets mag eten wat hij echt nog lekkerder vindt dan heeft hij daar geen problemen mee.

Maar wacht eens even! Weet Baloe eigenlijk wel dat welpen altijd gezond eten (waar toch!)

Verzamel allerlei tijdschriften, kookbladen en folders van supermarkten en laat per nest de welpen het menu samenstellen voor een bepaalde dag tijdens het zomerkamp. Dus ontbijt, lunch en diner zonder nog rekening te houden met de Schijf van Vijf. Laat de welpen de plaatjes uitscheuren of knippen en per maaltijd op een groot flipovervel plakken.Na een bepaalde tijd stoppen de nesten met het uitscheuren en opplakken en wordt centraal de keuzes besproken. Laat vooral de welpen aan het woord waarom zij bepaalde keuzes hebben gemaakt.

Leg als leiding uit waarom je bepaalde keuzes verstandig of onverstandig vindt en draag gelijk aan welke componentkeuze jij zou vervangen of aanvullen, waarmee en waarom.

• Tijdschriften, kookbladen of reclamefolders van supermarkten, etc.
  • Flipovervel per nest
  • Scharen
  • Lijm

Kies als leiding het leukste menu en ga dat tijdens een andere opkomst met alle welpen bereiden waarbij nogmaals aandacht wordt besteedt aan de Schijf van Vijf.

Eten tijdens een (zomer)kamp moet vooral fun zijn, maar wel uitermate veilig. Een verkeerd samengesteld menu kan dus gevolgen hebben die de algemene gesteldheid van de welpen en hun leiding. Wees daarvan bewust en handel daar naar.

Lees 940 keer Laatst aangepast op woensdag, 13 maart 2019 16:14

Veilig & Gezond