Print deze pagina
dinsdag, 06 september 2016 12:50

Verover je eigen monument

Beoordeel dit item
(2 stemmen)

Waarom / doel van de activiteit

Je loopt er vaak ongemerkt langs. Zo'n oud gebouw of een standbeeld. Doel van dit prokect is om je eigen momument te "veroveren" en er feesten, alternatieve rondleidingen, museumnachten en dergelijke te organiseren.

Beschrijving van de activiteit

Wat ga je doen? Je kiest een monument bij jou in de buurt, dat je voor een jaar adopteert. Dan ga je op zoek naar informatie. Welke sappige en griezelige detail kun jij vinden? Aan de hand  daarvan bedenk je een activiteit die erbij past. Een moord-route door de binnenstad, een rondleiding door de onderaardse kelder van een kasteel, een portal voor online games bij jouw standbeeld, een schoonmaakbeurt voor dat verwaarloosde monument bij jou in het bos, ....

Doel is dat je andere mensen laat zien hoe gaaf jouw monument is. Dat kan dus op allerlei manieren. Wel moet je samenwerken met de eigenaar of beheerder. Als je iets groots wilt gaan doen, dan zoek je ook een sponsor die het wil betalen, maar vaak staat de lokale middenstand daar wel voor open. Het is immers ook een beetje hun monument.

Benodigd materiaal

Dat hangt er helemaal van af wat je monument is en wat je gaat doen. Voor een rondleiding heb je ander materiaal nodig als een feest of een schoonmaakbeurt.

Lees 2175 keer Laatst aangepast op dinsdag, 06 september 2016 14:17
Log in om reacties te plaatsen