Print deze pagina
zondag, 10 januari 2016 16:06

Ik geloof ...

Beoordeel dit item
(1 Stem)

Waarom / doel van de activiteit

Even stilstaan bij wat voor jou persoonlijke drijfveren zijn. Waar geloof jij in? Geloof je in liefde? Geloof je in God? Geloof je in jezelf?

Beschrijving van de activiteit

Deze activiteit is geschikt als aandacht of als diepere kennismaking. Geef iedereen (of per twee) de songtekst van het lied Avond van Boudewijn de Groot. Laat vervolgens het nummer aan iedereen horen. Na afloop van het nummer geef je iedereen pen en papier. Je legt uit dat geloof persoonlijk is en dat mensen daar kracht uit kunnen ontleden. Kracht die je sterker maakt en je de kans geeft om meer uit jezelf te halen. Vraag iedereen op te schrijven waar zij in geloven. Vraag tenslotte iedereen om één ding van hun briefje te vertellen en te delen met de anderen. Waar geloof jij in Wat is voor jou belangrijk?

Benodigd materiaal

Veiligheid

Dit kan een heel persoonlijke activiteit zijn. Het is dus van groot belang dat er een goede sfeer is, waarbij het mogelijk is om een afwijkende mening te laten horen, zonder dat hier negatieve reacties op komen.

Tips

  • Zorg voor een rustig moment. Wanneer mensen teveel energie hebben en aan het rondrennen zijn, heel deze activiteit weinig zin. Mogelijk kun je dan eerst buiten een ren- en tikspel doen en vervolgens binnen even rustig zijn.
  • Dit programma is ook geschikt voor fase 1 (Ik) van de Development Award.

Bijlages

Lees 2115 keer Laatst aangepast op woensdag, 03 april 2019 17:12
Log in om reacties te plaatsen