Print deze pagina
maandag, 09 november 2015 20:49

Herken jezelf in een gedicht

Beoordeel dit item
(1 Stem)

Waarom / doel van de activiteit

Creatieve sinterklaasinvulling voor explorers en roverscouts.

Beschrijving van de activiteit

Trek lootjesbinnen je stam via online lootjes trekken. Doe dit 2x zodat iedereen voor 2 verschillende mensen getrokken heeft

Elk stamlid schrijft een twee kleine gedichten over een ander stamlid, waarbij het doel is dat een aantal eigenschappen, hobby’s of andere kenmerken van een stamlid genoemd wordt. Let op dat de naam van het stamlid niet in het gedicht mag voorkomen. Ook niet op het papier. Je moet natuurlijk zelf wel onthouden voor wie je welk gedicht hebt geschreven.

Vervolgens gaan alle gedichten anoniem in de grote hoed en wordt er telkens een willekeurige uitgepakt. Degene die hem voorleest mag bepalen bij welke persoon deze hoort. Wat leuk is is om een lijstje bij te houden en te kijken wie welke gedichten krijgt ‘toegewezen’. Je kan zelfs nog een tussenronde invoeren waarin door de hele groep gestemd wordt om 1 gedicht van ‘persoon’ te verplaatsen.

Na afloop van alle gedichten kijk je welke ‘goed’ geplaatst waren en welke niet.

Tips voor het online gedichten schrijven

Inplaats van de gedichten in de grote hoed stoppen, kun je er voor kiezen om de gedichten voor te dragen door de schrijver op een online kanaal als Discort, jit.si, skype of welk kanaal jullie bij elkaar komen.

Als het geraden is voor wie het gedicht is, wordt het volgende gedicht voorgedragen.

Benodigd materiaal

  • Pen en papier
  • Grote vellen papier (liefst A2 of groter)

Tips

  • Gebruik een online systeem om makkelijker te verdelen wie wie heeft.
  • Regel een Sinterklaas en Piet, snoepgoed, etc. Maak er een echte Sinterklaasavond van. of maak er een online sint opkomst van met alleen gedichten voordragen
  • Wie zegt dat je deze opkomst eind november/ begin december moet doen?
Lees 3784 keer Laatst aangepast op zondag, 15 november 2020 00:48

Gerelateerde items (op tag)

Log in om reacties te plaatsen