Print deze pagina
maandag, 05 oktober 2015 11:58

Kinderrechten memory

Beoordeel dit item
(1 Stem)

Waarom / doel van de activiteit

Alle kinderen onder de achttien hebben (kinder)rechten! Het is belangrijk om als kind te weten wat je rechten en plichten zijn.

Beschrijving van de activiteit

Thema introductie welpen

Raksha let op alle kinderen; niet alleen van haar eigen gezin of alleen van alle wolven. Ze zorgt ervoor dat alle kinderen lekker kunnen spelen en veilig zijn voor roofdieren. Weten de welpen waar Raksha allemaal aan denkt? Welke dingen vinden de welpen ook belangrijk?

Het spel

Leg de kaartjes onderste boven op tafel. Kies wie er mag beginnen. De eerste speler pakt 2 kaartjes en draait de plaatjes naar boven. Zijn de plaatjes hetzelfde dan mogen de kaartjes weggehaald worden en mag de speler nog een keer. Zijn de kaartjes niet hetzelfde dan worden ze weer met de blanco kant naar boven gedraaid en mag de volgende speler. Dit herhaalt zich net zo lang totdat alle kaartjes op zijn.

Benodigd materiaal

  • Een tafel
  • Memorie spel (zie bijlage)

Tips

  • Print het memory spel uit op stevig, niet doorschijnend papier en lamineer het zodat het nog jaren te gebruiken is. Knip vervolgens het spel uit.
  • Combineer het met andere spelen rondom kinderrechten. Deze activiteit past ook goed bij opdracht 5 van het insigne Wijde Wereld voor welpen.
  • Deze activiteit heeft betrekking op het duurzame ontwikkelingsdoel: Doel 16 Vrede, veiligheid en rechtvaardigheid.

Bijlages

Aanvullende informatie

Lees 3245 keer Laatst aangepast op zondag, 02 oktober 2022 13:59

Gerelateerde items (op tag)

Log in om reacties te plaatsen