Print deze pagina
woensdag, 10 mei 2023 10:52

Verborgen Schat

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Waarom / doel van de activiteit

Verborgen Schat is om samenwerking en teamwork te bevorderen, terwijl kinderen en volwassenen zich vermaken in een buitenomgeving. Het spel moedigt spelers aan om strategisch na te denken en creatieve oplossingen te bedenken om de schat te vinden, terwijl ze ook leren samenwerken met hun teamgenoten. Het spel bevordert ook lichaamsbeweging en buitenactiviteit, wat gunstig kan zijn voor de fysieke en mentale gezondheid van spelers. Al met al biedt het Scouting Spel: Verborgen Schat een leuke, uitdagende en leerzame ervaring voor alle deelnemers.

Beschrijving van de activiteit

Spelregels:

  1. Verdeel de spelers in teams van minimaal 2 en maximaal 4 spelers.
  2. Elk team krijgt een kaart met aanwijzingen over waar de schat zich bevindt.
  3. Teams moeten navigeren door het bos om de schat te vinden.
  4. Teams kunnen andere teams tegenkomen en elkaar proberen te dwarsbomen om de schat te vinden.
  5. Het team dat als eerste de schat vindt, wint het spel.

Optioneel:

  1. Een prijs voor het winnende team.
  2. Een tijdslimiet om het spel uitdagender te maken.

Zorg ervoor dat de spelregels vooraf duidelijk zijn voor alle spelers. Het is ook belangrijk om veiligheidsmaatregelen te nemen, zoals het hebben van volwassen begeleiding en het markeren van gevaarlijke gebieden. Met deze elementen en regels kunnen spelers genieten van het Scouting Spel: Verborgen Schat en een leuke en spannende tijd hebben in het bos.

Benodigd materiaal

Benodigde elementen:

  1. Een bosrijk gebied met meerdere plekken waar de schat verborgen kan zijn.
  2. Kaarten met aanwijzingen over waar de schat zich bevindt. Zorg ervoor dat elke kaart uniek is om te voorkomen dat teams elkaar kopiëren.
  3. Een schat die verborgen is op een van de locaties op de kaart.
  4. Eventuele obstakels zoals boomstammen of hekken om de navigatie van teams uitdagender te maken.

Veiligheid

  1. Markeer alle gevaarlijke gebieden, zoals gebieden met diepe kuilen, stromend water, of giftige planten, en waarschuw de deelnemers om weg te blijven van deze gebieden.

  2. Zorg ervoor dat elke deelnemer gepaste kleding en schoeisel draagt voor het spelen van het spel. Lange mouwen en broeken, stevige wandelschoenen en een hoed of zonnebril kunnen deelnemers beschermen tegen de elementen en insecten.

  3. Zorg ervoor dat elke deelnemer voldoende water en snacks heeft om gehydrateerd en gevoed te blijven tijdens het spel.

  4. Zorg ervoor dat er voldoende volwassen begeleiding aanwezig is om toezicht te houden op de deelnemers en eventuele ongelukken of problemen snel op te lossen.

  5. Zorg ervoor dat er een EHBO-kit aanwezig is op het spelgebied, voor het geval dat er een ongeluk of blessure plaatsvindt.

  6. Houd het spelgebied schoon en netjes en moedig de deelnemers aan om afval in vuilnisbakken te gooien om te voorkomen dat dieren in het wild worden aangetrokken.

Door deze veiligheidspunten in acht te nemen, kunnen organisatoren ervoor zorgen dat het Scouting Spel: Verborgen Schat leuk en veilig is voor alle deelnemers.

Tips

  1. Zorg voor voldoende variatie in het spel, om te voorkomen dat het saai wordt voor deelnemers. Overweeg bijvoorbeeld om verschillende soorten schatten te verstoppen, of voeg extra uitdagingen toe aan het spel, zoals raadsels of obstakels.

  2. We hebben bij Funbadges.nl een aantal leuke badges besteld die we op voorraad hebben als prijzen voor de kinderen die de spellen winnen. Hierdoor hebben ze echt iets om voor te strijden en worden ze vaak nog fanatieker.
  3. Zorg ervoor dat er een duidelijke communicatie is met de deelnemers over de starttijd en locatie van het spel. Dit voorkomt verwarring en vertraging bij het begin van het spel.

  4. Overweeg om een ​​thema te kiezen voor het spel, zoals piraten of schatzoeken in de jungle. Dit kan deelnemers helpen zich beter in te leven in het spel en maakt het spel leuker en spannender.

  5. Bepaal van tevoren de grenzen van het speelgebied en de duur van het spel, zodat de deelnemers weten wat er van hen wordt verwacht en wat ze kunnen verwachten van het spel.

  6. Maak het spel inclusief door rekening te houden met verschillende leeftijden en vaardigheden van deelnemers. Dit kan bijvoorbeeld door verschillende moeilijkheidsgraden in het spel te integreren.

Aanvullende informatie

Lees 1428 keer Laatst aangepast op donderdag, 11 mei 2023 10:45
Log in om reacties te plaatsen