Print deze pagina
maandag, 10 april 2023 13:49

Estafette race: de vluchtelingen tas

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Waarom / doel van de activiteit

De jeugdleden laten ervaren hoe het is om te vluchten met een beperkt aantal spullen.

Beschrijving van de activiteit

Zorg ervoor dat je allerlei spullen bij elkaar hebt die bij vluchten  meegenomen zouden kunnen worden. Zorg er ook voor dat er overbodige spullen tussen zitten. Zorg ervoor dat er een paar rugzakken, boodschappentassen, bigshoppers, vuilniszakken, rolkoffers en dergelijke zijn.

Voordat de estafetterace begint moeten de deelnemers punten geven aan de verschillende attributen. De attributen die ze belangrijk vinden om op de vlucht mee te nemen krijgen veel punten. Het estafetteparcours bouw je zo op dat een deelnemer op sommige punten maar net met de tas vol spullen erdoorheen komt. Maak teams van een paar personen.

De eerste race is naar de stapel met tassen, koffers, rugzakken en dergelijke. Eén lid van ieder team moet hier de tas of zak kiezen waarmee zij de spullen over de estafettebaan moeten brengen.

De tweede race is naar de stapel met attributen. Ieder lid van de teams moet achter elkaar naar de stapel rennen en daar een attribuut pakken en meenemen naar het startpunt. Als alle attributen zijn opgehaald, kan het team aan de echte estafette beginnen.

De derde race is de echte estafette. Een lid van ieder team moet de tas of zak volladen en met de tas het parcours afleggen. Aan het eind moet de tas worden geleegd en over het parcours worden teruggebracht, waarna de volgende de tas met resterende attributen volstopt en het parcours aflegt. De jeugdleden moeten hiervoor keuzes maken wat ze mee (kunnen) nemen en waarom.

Als alle races zijn geweest, kunnen de attributen bekeken worden en de punten behorende bij de attributen worden opgeteld. Het team met de meeste punten wint.

Benodigd materiaal

  • Spullen die vluchtelingen mee (zouden) kunnen nemen
  • “Overbodige” spullen
  • Rugzakken, boodschappentassen, bigshoppers, vuilniszakken, rolkoffers, en dergelijke
  • Spullen om het parcours mee te maken (tafels, banken, stoelen, touwen, pionnen, etc)

Veiligheid

Let erop dat het parcours veilig is.

Tips

  • Let erop dat het parcours af te leggen is met een (zware) tas, maar het parcours mag zeker uitdagende stukken hebben (mits veilig!)

Aanvullende informatie

Lees 981 keer Laatst aangepast op zaterdag, 24 juni 2023 19:13

Gerelateerde items (op tag)

Log in om reacties te plaatsen