Print deze pagina
zondag, 19 februari 2023 15:37

Organiseer een Vogalonga roeiwedstrijd (Waterspel)

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Waarom / doel van de activiteit

De rovers organiseren een Vogalonga roeiwedstrijd voor hun groep of meerdere groepen

Beschrijving van de activiteit

In Italië heb je de Vogalonga een roeiprotest in Venetië. Aan de roei-regatta nemen zo'n 1500 roeiboten deel met ca. 4000 roeiers. De plezierroeiers en activisten willen met de Vogalonga de aandacht vestigen op de problemen van Venetië.

Los van dat nobele motief: je kijkt je ogen uit, want Venetië ziet er fantastisch uit tijdens de Vogalonga. De kanalen zijn vol boten en bootjes met uitbundig geklede Venetianen. De enthousiaste kreten en het geklots van de roeispanen echoën tegen de gevels van de palazzi. Het is een lust voor oog en oor en bijna mooier dan het Venetiaanse carnaval.

Aan de Vogalonga kan elk type roeiboot kan meedoen. De grootte van de boot of het aantal roeiers (variërend van twee tot dertig) maakt niet uit. Staand (als een gondelier) of zittend, als het maar met enkel spierkracht gebeurt. Meedoen is belangrijker dan winnen!

De start is in de vroege ochtend voor het San Marcoplein. Eerst maken de boten een rondje langs de eilanden van de lagune. Bij de wijk Cannaregio varen de boten het centrum weer binnen. De aankomst is bij Punta della Dogana, tegen de achtergrond van de Basilica della Madonna della Salute.

Organiseer een Vogalonga voor je groep of meerdere groepen.

Denk hierbij aan:

  • Een leuk divers wedstrijd kanowedstrijden, opblaas roeiboot wedstrijden, lelievlet of schouw met 16 peddels, elke andere vorm van “boot” zoals een badkuip, vlot of gondel.
  • Maak er echt een happening van, laat mensen verkleed komen, kleed de boten aan, versier de locatie, zorg voor een feestje bij de finish en maak lekkere hapjes.
  • Zorg dat je iets voor elke speltak hebt wat bij de speltak past, betrek de leiding erbij van de speltak.
  • Nodig mensen van het hele dorp uit, nodig de krant uit, zorg voor promotie van je groep.

Benodigd materiaal

  • Maak voor jezelf als organisator een uitgebreide materiaallijst
  • Maak een materiaallijst voor de deelnemers

Veiligheid

  • Draag een reddingsvest
  • Zorg voor een veiligheidsboot
  • Organiseer je dit voor meerdere groepen, zorg dan voor een EHBO-er

Tips

  • Wordt er in jouw admiraliteit roei- en wrikwedstrijden georganiseerd kan je informatie vragen die nuttig kan zijn voor jullie Vogalonga.
  • Denk verder dan je eigen groep en adminiraliteit, vraag bijvoorbeeld een landgroep in de buurt met een vlot, de plaatselijk roei vereniging, studentenbereniging, kano vereniging enzovoort.
Lees 352 keer Laatst aangepast op dinsdag, 12 september 2023 20:29

Nieuwste van Mirjam Nisters

Gerelateerde items (op tag)

Log in om reacties te plaatsen