Print deze pagina
maandag, 24 oktober 2022 18:49

Bas Bos zijn groene paradijsje

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Waarom / doel van de activiteit

Alle kleuren uit de natuur ontdekken

Beschrijving van de activiteit

Stuiter ziet Bas Bos het bos uit lopen. 'Je valt met je boswachters jas aan, roept stuiter hem toe. Dat kan kloppen,legt Bas Bos uit: 'mijn jas heeft verschillende kleuren groen. Wis je dat al die kleuren groen ook een naam hebben: Denk aan mosgroen, grasgroen, appeltjesgroen, boswachtersgroen of olijfgroen. Als je wel eens een muur hebt willen verven dan kom je er in de verfwinkel achter dat er wel heel veel verschillende tinten per kleur zijn.

Als je in de natuur kijkt dan zijn er nog veel meer tinten groen dan in de verfwinkel. Al die tinten zien er ook nog eens anders uit in het zonlicht of in de schaduw. Ook zijn er verrassend veel andere kleuren in de natuur te vinden. Die namen kun je ook weer terugvinden in de verfwinkel, zoals ravenzwart, sneeuwwit, zandbeige of hemelsblauw.

Bas Bos laat Stuiter buiten zoveel mogelijk verschillende tinten groen verzamelen met bijvoorbeeld gras, mos en bladeren. Leg de tinten groen op volgorde van lichtgroen naar donkergroen. Hoeveel verschillende tinten hebben de Bevers kunnen vinden?

Ga dan op zoek naar andere kleuren, bijvoorbeeld herfstbladeren, stenen, bloemetjes. Leg ze op kleur en sorteer binnen een kleur op verschillende tinten. Vraag de kinderen alle kleurtinten een andere naam te geven.

Benodigd materiaal

Geen, eventueel kaartjes van de bouwmarkt met verschillende namen van kleuren

Veiligheid

Wees alert op teken ook in de herfst en winter kunnen ze actief zijn, zolang het maar boven de 7 graden is

Aanvullende informatie

Lees 627 keer Laatst aangepast op woensdag, 26 oktober 2022 10:56
Log in om reacties te plaatsen