Print deze pagina
zaterdag, 26 maart 2022 11:54

Bas Bos zijn zoektocht naar gekke gezichten

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Waarom / doel van de activiteit

Ontdekken hoe dieren er uitzien en wat anders in in vergelijking met de mens

Beschrijving van de activiteit

Sttuiter is bij Bas Bos Als Bas vertelt dat mensen een gezicht hebben met twee ogen, een neus, mond en twee flaporen aan de zijkant van ons hoofd. Bij zoogdieren is dat over het algemeen vergelijkbaar, alleen noemen we de neus een snuit en de mond een bek. Een vogelbek noemen we een snavel, vogels hebben geen tanden. In plaats van een neus en flaporen hebben vogels onopvallende neusgaten en oorgaten. Bij een slak zitten de 2 ogen op steeltjes, veel spinnensoorten hebben maar liefst 8 ogen. Een regenworm heeft nauwelijks een gezicht, het is moeilijk te zien of je naar zijn mondje (ingang) of zijn kontje (uitgang) kijkt.

De zintuigen van dieren zitten soms op een andere plek dan bij mensen. Katten voelen met hun snorharen. Vlinders ruiken met hun antennes en proeven met hun poten. Antennes bij insecten kunnen dienen om te voelen, ruiken, proeven en/of om te horen.

Bas gaat met Stuiter naar buiten met om naar de ‘gezichten’ van dieren te kijken. Kijk naar verschillende soorten dieren, bijvoorbeeld een kat, een vogel, een konijn, een bromvlieg, een rups, een slak, een worm, een vlinder. Laat naar de ogen, neus, mond en oren zoeken. Wat is anders dan bij mensen en wat is hetzelfde?

Benodigd materiaal

-

Lees 821 keer Laatst aangepast op zaterdag, 26 maart 2022 12:07
Log in om reacties te plaatsen