Print deze pagina
maandag, 10 januari 2022 16:17

Bootje vouwen en het effect van het weer (Waterspel)

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Waarom / doel van de activiteit

Zelf bootjes vouwen en die laten dobberen in een bak water/zwembadje. Hierin worden golven gemaakt en harde wind op gezet om het effect te zien van weersomstandigheden op schepen.

Beschrijving van de activiteit

Thema introductie bevers

Steven Stroom is bij Bas Bos en Rebbel. Daar waar de tuin overgaat in het bos hebben zij een hele grote waterbak aangelegd als drinkplaats voor de dieren. Niet diep, maar wel heel groot. Wanneer Steven dit  ziet, krijgt hij een idee: laten we bootjes maken en deze, in het water laten varen. Rebbel vindt het maar wat interresant. Ze is vooral benieuwd naar welke kant de wind de bootjes zal blazen

Thema introductie welpen

Mor loopt te mopperen bij de Nishaani-plaats omdat het regent en hard waait. Door die regen en harde wind kan hij zijn veren niet uitspreiden omdat hij dan bijna wegwaait. Mor vraagt zich af of boten ook last hebben van TEVEEL wind. Marala heeft wel een idee en gaat dit samen met Mor, Mowgli en Shanti uitproberen op de Nishaani-plaats.

De activiteit

Iedereen vouwt zijn eigen bootje en mag die versieren. Wanneer alle bootjes klaar zijn worden deze in een grote bak water of zwembadje gezet. Vervolgens zal er een ventilator bij gezet worden die steeds harder zal gaan draaien. Ook mogen de kinderen zelf golven maken. Het bootje dat het langste blijft varen wint.

Benodigd materiaal

  • Stevig papier
  • Stiften
  • Grote bak/zwembad
  • Water
  • Ventilator

Tips:

Zie bijlage van een voorbeeld hoe je een bootje vouwt.

Aanvullende informatie

Lees 562 keer Laatst aangepast op woensdag, 29 juni 2022 17:53

Gerelateerde items (op tag)

Log in om reacties te plaatsen