Print deze pagina
vrijdag, 10 december 2021 05:37

Natuurlijke kerstversiering in je buitenboom

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Waarom / doel van de activiteit

Het maken van natuurlijke kerstversiering om buiten in de boom op te hangen.

Beschrijving van de activiteit

Thema introductie bevers 

Bas Bos wil graag een kerstboom versieren maar vindt het zonde om daarvoor een boom naar binnen te halen. Ze wil veel liever die boom buiten in de tuin versieren. Rebbel komt met het idee om de boom in de tuin zo te versieren dat niet alleen Bas en zijzelf er van kan genieten maar ook alle vogels in hun tuin 

Thema introductie welpen 

Bij de Talaab poel staat een hele mooie den. Mowgli en Shanti willen deze boom zo versieren dat de dieren uit de jungle er ook van kan genieten.

De activiteit 

Loop samen het bos in en kies een mooie boom of struik uit die jullie willen versieren met natuurlijke materialen.

Bijvoorbeeld:

  • Pindaslinger. In plaats van een slinger van slinsterende materialen maak je een slinger van geregen pinda's: Maak het koordje vast aan de naald. Rijg de doppinda's aan elkaar. Hiervoor prik je je naald door de pinda's en rozijnen. De pindaslinger kun je zo lang maken als je wilt.
  • Dennenappel vogelvoer bal: Zoek één of een paar flinke dennenappels. Hoe droger de dennenappel, hoe wijder de schubben staan. Knoop een touwtje vast aan de appel om 'm straks aan op te hangen. Meng de vogelpindakaas eventueel met vogelvoer, gedroogde insecten of rozijnen en prak het met een lepel of een vork zo veel mogelijk in de dennenappel. Speer de pindakaas die je over hebt aan de buitenkant en rol de dennenappel als laatste nog door het vogelvoer.
  • Kerst figuurtjes: Smelt het frituurvet voorzichtig in een pan. Wacht tot alles gesmolten is en haal de pan van het vuur. Voeg nu voorzichtig vogelzaad toe. De mengverhouding is 1:1. Je hebt dus net zoveel frituurvet nodig als vogelzaad. Heb je het goed gemengd? Vul dan je vormpjes met het mengsel. Het mengsel wordt het snelst weer hard in een koude omgeving.Tip voor de koekvormpjes: leg de vormpjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Daar krijg je de vormpjes straks makkelijk weer af. Giet je mengsel nu voorzichtig in de vormpjes en leg er steeds een touwtje in zodat je jouw creaties straks makkelijk op kunt hangen. Het koekvormpje kun je makkelijk verwijderen door 'm héél even onder de warme kraan te houden.

Benodigd materiaal

Afhankelijk van de versieringen

Lees 1090 keer Laatst aangepast op zondag, 12 december 2021 10:54

Gerelateerde items (op tag)

Log in om reacties te plaatsen