Print deze pagina
maandag, 31 augustus 2015 02:00

Speurtocht met kleuren en kaart

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Waarom / doel van de activiteit

De bevers maken kennis met scoutingtechnieken. Ze lopen een speurtocht, waarbij kleuren de richting aangeven en aan het eind van de speurtocht zoeken ze een schat met behulp van een kaart.

Beschrijving van de activiteit

Thema introductie

Stanley Stekker laat aan Stuiter een heleboel leuren lintjes zien. Hij verteld dat die lintjes voor een speurtocht zijn, die hij net heeft uitgezet.

Het spel

Voor de opkomst heeft de leiding een speurtocht uitgezet. De richting wordt aangegeven door kleuren: bijv. een rood lintje aan een boom of paal is rechtdoor. Geel is linksaf. Blauw is rechtsaf. Als er geen bomen of palen zijn, kan er natuurlijk ook een grote stip met krijt op de stoep gezet worden.

Onderweg kunnen er opdrachten hangen of kunnen er op handige plekjes spelletjes worden gedaan. Bijvoorbeeld een variatie op de aap en de kokosnoot. Een bever bewaakt de schat waar ze naar op zoek zijn.

Aan het eind van de speurtocht komen de bevers op een plek waar de schat verstopt is. Daar hangt een plattegrond. Op de plek waar de schat ligt, staat een kruis op de kaart. Kunnen de bevers de schat vinden?

Voorbereidingstijd

  • Speurtocht uitzetten: half uur tot drie kwartier
  • Plattegrond maken: 10 minuten tot kwartier
  • Eventueel opdrachten maken: kwartier

Benodigd materiaal

  • Gekleurd lint en/of gekleurd (stoep)krijt
  • Schatkaart
  • Schat (snoep o.i.d.)
  • Opdrachtkaarten

Tips

Houd rekening met bevers, die (geddeltelijk) kleurenblind zijn. Gebruik dan kleuren die zij wel kunnen zien / onderscheiden.

Lees 4714 keer Laatst aangepast op dinsdag, 28 april 2020 18:37

Gerelateerde items (op tag)

Log in om reacties te plaatsen