Print deze pagina
zondag, 18 april 2021 14:07

Zelf een fotospeurtocht maken

Beoordeel dit item
(1 Stem)

Waarom / doel van de activiteit

Bevers leren goed te kijken naar hun omgeving en te navigeren op basis van wat ze zien in hun omgeving.

Beschrijving van de activiteit

Thema introductie voor bevers

Sterre en Steven Stroom maken op reis altijd de mooiste foto’s die ze als ze weer terug zijn in Hotsjietonia aan iedereen laten zien. Zo is het net alsof je er zelf ook geweest bent. Stuiter heeft een idee: "We kunnen ook in Hotsjietonia op ‘reis’. Als we dan onderweg foto’s maken, kan iemand anders de reis ook maken!"

Thema introductie voor welpen

Hathi heeft het geheugen van een olifant en heeft zelfs een fotografisch geheugen. Hij vergeet nooit wat en weet altijd zijn weg terug te vinden naar waar hij geweest is. Junior, het kind van Hathi, wil net als Hathi goed weten hoe die alles om zich heen kan vinden. Hathi legt uit dat hij goed moet letten op alle dingen in de Jungle om zich deze te onthouden en als route te gebruiken. Mowgli doet met de olifanten mee met de hulpmiddel van een fotocamera.

Speluitleg

We gaan zelf een fotospeurtocht maken. Het leukste is om dit in verschillende groepjes te doen, waarbij de groepjes voor elkaar een speurtocht uitzetten. Natuurlijk eindigt de speurtocht bij de schat.

Elke groep krijgt een camera en een schat. Terwijl jullie lopen, kijk je goed om je heen. Wat voor herkenningspunten zie je langs de route? Maak daar een foto van. Sta er ook bij stil dat niet alles in de omgeving op dezelfde plek blijft staan, zoals een auto of langslopende hond bijvoorbeeld. Zorg ervoor dat er in ieder geval bij elke bocht een foto gemaakt wordt van de richting waarin gelopen wordt. Na ongeveer 10 minuten lopen zoek je een goede plek om de schat te verstoppen. Als de schat verstopt is maak je een foto van de verstopplek.

Eenmaal terug op het clubhuis (of de week erna) kun je elkaar speurtocht lopen.

Benodigd materiaal

  • Fototoestel(len)
  • Schat

Veiligheid

  • Let op met oversteken.

Tips

  • Je kunt het foto’s maken en delen helemaal digitaal doen met smartphones. Je kunt ook een (oud/wegwerp) fototoestel gebruiken, de foto’s afdrukken en daarmee een tweede opkomst de tochten gaan lopen. 
  • Zorg dat de tochten niet te lang zijn, zeker als je ze wilt uitzetten en lopen binnen één opkomst.
Lees 1515 keer Laatst aangepast op donderdag, 12 augustus 2021 12:55

Gerelateerde items (op tag)

Log in om reacties te plaatsen