Print deze pagina
zondag, 07 februari 2021 19:10

Kano trefbal (Waterspel)

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Waarom / doel van de activiteit

Met deze oefening laat je op een leuke manier een beginnende kanoër bochtjes draaien.

Beschrijving van de activiteit

Thema introductie welpen:

Mowgli en Shanti zijn bij de Nishaani-plaats trefbal aan het spelen. Oe, Dahinda, Malchi en Jacala willen graag mee doen. Marala heeft daar wel een oplossing voor: trefbal in kano's

De activiteit:

Het lijkt op het gewone trefbal. In het begin heeft een persoon de bal, het is de bedoeling dat hij of zij met de bal een andere vaarder raakt. Je kunt getroffen worden op je lichaam en op je kano, je kunt afweren met je peddel. Wanneer je geraakt bent ga je meehelpen om andere mensen af te gooien. Op deze manier komen er steeds meer mensen die afgooien en blijven er steeds mensen over die nog niet afgegooid zijn. Uiteindelijk blijft er een iemand over. (of je kunt zelfs doorgaan totdat iedereen is afgegooid).

De andere variant is dat iedereen begint met twee punten. Wanneer je geraakt wordt verlies je een punt, wanneer je geen punten meer hebt ben je af. De winnaar is degene die als laatsste overblijft. Bij deze vorm kan iedereen iedereen afgooien. Ik vind dat je op deze manier een leuker spel krijgt en dat meer mensen direct actief zijn.

Benodigd materiaal

  • Bal
  • Per persoon een kano
  • 2 emmers of andere drijvende doeltjes

Veiligheid

  • Deze oefening gaat vanzelf wel goed. Misschien moet je erop letten dat het niet te lomp wordt.
  • Dragen van een zwem- of reddingsvest. Zie informatieblad gebruik zwem- en reddingsvesten van de Nautisch Technische Richtlijnen (NTR2020) op de website Scouting Nederland

Tips

  • Leuk spel voor aan het einde van de opkomst wanneer er minder concentratie is. Je kunt het laatste kwartiertje prima op deze manier vullen.
Lees 721 keer Laatst aangepast op donderdag, 21 oktober 2021 17:43

Gerelateerde items (op tag)

Log in om reacties te plaatsen