Print deze pagina
zondag, 07 februari 2021 19:06

Kano zigzag (Waterspel)

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Waarom / doel van de activiteit

Met deze oefening laat je op een leuke manier een beginnende kanoër bochtjes draaien.

Beschrijving van de activiteit

Thema introductie bevers

Steven Stroom heeft achter zijn boot een stukje rustig vaarwater liggen. Op de kade liggen een aantal kano's peddels en zwemvesten. Stuiter is nieuwschierig wat Steven er mee wil gaan doen.

Thema introducte welpen

Mowgli en Shanti zijn bij de Nishaani-plaats vlak bij de kade van de Kanyee rivier als Jacala de kade komt lopen. Op de kade liggen een aantal kano's peddels en zwemvesten. Mowgli is nieuwschierig wat Jacala er mee wil gaan doen.

De activiteit

Je gaat met een aantal vaarders op een rijtje liggen zodat er nog iemand tussendoor kan varen. Vervolgens vaart er iemand tussendoor zodat hij bij de voorste vaarder komt. Hij gaat nu ook in de rij liggen. De achterste vaarder vaart nu tussen alle boten door zodat hij vooraan komt te liggen. De vaarder die nu achteraan ligt vaart tussen alle boten door zodat hij vooraan komt te liggen. Etc.

Deze oefening gaat vanzelf wel goed. Je kunt nog varieren in hoe dicht de vaarders bij elkaar gaan liggen. Dichterbij is moeilijker maar hoeft niet per se beter te zijn.

Benodigd materiaal

Veiligheid

  • Let op andere scheepvaart.
  • Vermijd drukke vaarroutes.
  • Dragen van een zwem- of reddingsvest: Zie informatieblad gebruik zwem- en reddingsvesten van de Nautisch Technische Richtlijnen (NTR2020) op de website Scouting Nederland

Tips

  • Prima oefening. Niet te lang doen maar is leuk om tijdens het varen even tussendoor te doen.
Lees 751 keer Laatst aangepast op maandag, 25 oktober 2021 20:47

Gerelateerde items (op tag)

Log in om reacties te plaatsen