zondag, 31 januari 2021 16:45

Wat zit er in de EHBO koffer?

(1 Stem)

Wat zit er allemaal in de ehbo koffer?

In een (online video-gesprek) opkomst gaan de scouts hun eigen EHBO koffer of tas opzoeken en uitpluizen.

Wat zit er thuis in de EHBO koffer en waar staat deze nou eigenlijk? Zit er in de auto een EHBO koffer en zo ja; waar zit deze in de auto? Hoe snel heb je hem gevonden? Of hebben jullie thuis geen EHBO koffer? Wat hebben jullie thuis aan EHBO middelen liggen?

Vergelijk onderling tussen de scouts de EHBO koffers. Zit er overal hetzelfde in? Dat gaan we testen! De leiding noemt een naam van een item van de EHBO koffer. Wie heeft hem het snelste gevonden? Zijn de voorwerpen niet al over te datum? Wie heeft het voorwerp dat het langst over de datum is?

Daarna vraagt de leiding wat er met het EHBO voorwerp gedaan kan worden. Het vooral langsgebrachte oefenmateriaal kan nu gebruikt worden. Leg bijvoorbeeld een mitella aan bij je broertje of zusje, of één van de ouders.

• Online video-gesprek opkomst kanaal
  • EHBO koffer of tas uit je huis of je auto
  • Oefenmateriaal die je al staf van te voren langs brengt

• Geef van te voren aan dat je de EHBO koffer nodig hebt. Dan kunnen de scouts en de ouders zich hierop voorbereiden en deze makkelijker tevoorschijn toveren voor tijdens de bijeenkomst. Geef ook aan dat je oefenmateriaal langs komt brengen zodat iedereen wat heeft om mee te oefenen en de eigen EHBO koffer niet geplunderd wordt.
  • Ruim de ehbo koffer weer goed op en zet hem weer neer op een vaste en goed bereikbare plek.
  • Bij opkomst in het clubhuis kun je de jeugdleden vragen of ze het EHBO setje vanuit huis mee kunnen nemen
Lees 675 keer Laatst aangepast op woensdag, 08 september 2021 11:37