Print deze pagina
zaterdag, 26 december 2020 12:07

Dennen(appel)boom

Beoordeel dit item
(1 Stem)

Waarom / doel van de activiteit

Staat jullie kerstboom al? Je kunt er ook één maken van dennenappels!

Beschrijving van de activiteit

Ga eerst lekker het bos in en neem een grote tas mee. Verzamel zo veel dennenappels als je mee kunt nemen. Spreid ze thuis uit op tafel en ga er eens goed voor zitten :-)

Versie 1:

Doe de groene verf in een plat bakje of op een bordje en doop de dennenappel er meerdere malen in zodat hij rondom groene uiteinde krijgt. Verf het potje rood (of een andere kleur die je mooi vindt). Laat beiden goed drogen.

Van de wol maak je mini pomponnen. Een makkelijke methode is de wol om een stoel te winden die een opening.. Wind de wol ongeveer 8-10 keer om de stoel. Knip korte stukjes wol en knoop deze op dezelfde afstand om de opgewonden wol. Knip de wol aan de uiteindes los en knip nu elke keer de wol doormidden tussen twee knopen. Elk stukje vormt een pomponnetje.

Als de verf van de dennenappel goed gedroogd is steek je de mini pomponnetje in de dennenappel om deze te versieren. Zo heb je een kleine mini kerstboom om je huis op te vrolijken.

Voilà, je kerstboom staat!

Versie 2:

Knip als eerste een cirkel uit karton. Dit is de voet van je boom. De grootte van de cirkel bepaalt hoe groot jouw boom wordt. Plak met een beetje lijm een laag dennenappels aan de buitenkant van je cirkel met de punt van de dennenappel naar buiten wijzend. Zorg dat de punten een beetje over het karton heen vallen zodat het karton zelf niet meer zichtbaar is. Begin met de grote dennenappels. Plak hier vervolgens laag voor laag, in steeds kleiner wordende cirkels, dennenappels bovenop. Kies voor elke laag dennenappels in een beetje vergelijkbare grootte. Hoe hoger je komt, hoe kleinere dennenappels je gebruikt. Eventuele gaten, kan je als laatste nog opvullen met hele kleine dennenappels.

Voilà, de basis van je boom staat! Nu hoef je hem alleen nog maar te versieren.

Thema introductie bevers

Bas Bos zijn kerstboom staat al en wil graag even een lekkere wandeling maken. Fleur Kleur gaat met hem mee. samen verzamelen ze heel veel dennenappels. Bij het huis van Fleur Kleur krijgt ze een idee: we maken er een mooie kerstboom van!

Thema introductie welpen

Bij de Guha grotten staan veel dennenbomen, eronder leggen mooie grote dennenappels. Rikki Tikki Tavi weet er wel raad mee: een hele mooie kerstboom van maken!

Benodigd materiaal

  • Heel veel dennenappels, zowel grote als kleine.
  • Lijm.
  • Karton.
  • Schaar.
  • Versierspullen zoals lampjes, hulsttakjes, kerstballen enzovoort.

Aanvullende informatie

Lees 1450 keer Laatst aangepast op dinsdag, 28 november 2023 15:01

Gerelateerde items (op tag)

Log in om reacties te plaatsen