Print deze pagina
zondag, 01 november 2020 10:50

Dobbel een verhaal

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Waarom / doel van de activiteit

Een verhaal bedenken aan de hand van gedobbelde gegevens

Beschrijving van de activiteit

Thema introductie bevers

Keet Kleur weet dat het soms lastig kan zijn om een verhaal te bedenken. Ze heeft hiervoor een verhalen dobbelsteen gemaakt die haar daarbij kan helpen. Stuiter vind het geweldig om met deze dobbelstenen een verhaal te bedenken

Thema introductie welpen

Marala weet dat het soms lastig kan zijn om een verhaal te bedenken. Ze zit met Mowgli en Shanti bij de Guha grotten en willen elkaar mooie verhalen gaan vertellen. Ze heeft hiervoor een verhalen dobbelsteen gemaakt die haar daarbij kan helpen. Mowgli en Shanti vinden het geweldig om met deze dobbelstenen een verhaal te bedenken

Het spel

Wanneer je een (kort) verhaal wilt vertellen, zijn er een paar W’s die je nodig hebt: wie, wat, waar, wanneer en misschien kun je er ook nog wel een waarom aan toevoegen.

Voor de eerste vier W’s vind je een verteldobbelsteen bij deze download. De waarom mag je kiezen: weglaten, of zelf bedenken. Waarom zou je ook kunnen vervangen door ‘hoe’. ‘Hoe’ kun je ook als extra onderdeel nog toevoegen. Doe wat voor jouw groep passend is.

Een dobbelsteen die we hebben toegevoegd, is de emotiedobbelsteen. De hele dag door heb je emoties. Soms ben je blij, verdrietig, of bang. Een emotie is iets dat je van binnen voelt. En soms komt die emotie ook naar buiten. Dan kun je aan iemand zijn gezicht of zijn lijf zien hoe hij zich voelt.

Benodigd materiaal

Dobbelstenen:

Overzicht van alle dobbelstenen

In thema:

Tips

Je kunt zelf de dobbelsteen varianten veranderen, zodat het volledig in thema is. Bijvoorbeeld wie de verschillende themafiguren uit Hotsjietonia / jungle en bij locaties de activiteitengebieden (huizen van / plekken in de jungle)

Lees 2612 keer Laatst aangepast op zondag, 01 november 2020 11:53

Gerelateerde items (op tag)

Log in om reacties te plaatsen