Print deze pagina
donderdag, 02 juli 2020 16:36

Avonturen op en rond de wateren van de jungle

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Waarom / doel van de activiteit

Tijdens een postenspel maken de welpen kennis met de speelvelden en karakters van de Jungle. Bij iedere post kan een nest een deel van de landkaart van de jungle verdienen en samen vormen al deze stukken 1 grote landkaart van de jungle.

Beschrijving van de activiteit

Tijdens een postenspel maken de welpen kennis met de speelvelden en karakters van de Jungle. Bij iedere post kan een nest (een groepje kinderen) een deel van de landkaart van Jungle verdienen en tezamen vormen al deze stukken 1 grote landkaart van de jungle.

Het postenspel bestaat uit 8 posten die ieder (maximaal) een half uur duren. In de 8 posten maken de welpen kennis met een speelveld met het bijbehorende karakter en activiteitengebieden. De nadruk zal op 1 van de aspecten liggen. De post van Marala bij het wolvenhol zal tevens drinkpost zijn. Bij iedere post hangt een tekening van het betreffende activiteitengebied en een (kleine) landkaart. Alle spelen beginnen met een verhaaltje over het activiteitengebied eventueel aangevuld met het dier welke de speluitleg doet.

  • De raadsrots (identiteit) met Oe de schildpad
  • Het wolvenhol (veilig en gezond) met Marala de flamingo
  • De Khaali Jagah-vlakte (sport en spel) met Jacala de krokodil
  • De Nishaani-plaats (uitdagende scoutingtechnieken) met Chil de wauw
  • Haveli – het mensendorp (samenleving) met Ka de python
  • De ruïne Emaarate (internationaal) met Dahinda de kikker
  • De Talaab-poel (buitenleven) met Malchi de vis
  • De Guhagrotten: Mang de vleermuis

De raadsrots

Als dieren problemen hebben, of wijze raad willen hebben, gaan ze langs bij de raadsrots. De raadsrots is te vinden in het bos, naast de rivier. Bij deze rots worden alle dierenproblemen opgelost. Ook kun je hier meekijken met de raad van de wolven. Bij de raad van de wolven wordt besloten wat er in de horde gebeurt. Meestal gebeurt dit door te stemmen. Als meer dan de helft van de wolven het ergens mee eens is, dan gaat het op die manier. Akela is de leider van de horde, en neemt altijd plaats op de raadsrots. De andere wolven zoeken een plekje rond de rots.

Oe, de rustige schildpad wikt en weegt voor ze tot een besluit komt. Ze denkt lang na, maar komt daarna altijd tot een goed besluit. Het water is de favoriete plek van Oe, hij weet hoe je moet vertrouwen op het water.

Het wolvenhol

Oost west, thuis best! Alle welpen vinden het heerlijk om na een avontuur weer lekker veilig thuis te komen. Het wolvenhol is te vinden tussen de Khaali Jagah vlakte en de raadsrots. Het wolvenhol is de plek waar je binnen lekker kunt rusten, met je vriendjes en vriendinnetjes kunt kletsen, elkaar spannende avonturen kunt vertellen en kunt schuilen als je ergens bang voor bent. Ook kun je hier alles wat je geleerd hebt aan de andere welpen leren.

Marala, de flamingo, vindt het leuk om samen te zijn. Marala houdt van eerlijkheid en veiligheid. Marala heeft een reddingsvesten estafette uitgezet

De Khaali Jagah-vlakte

Zin in een potje ravotten? Wil je eens lekker een spel doen met andere dieren? Dan moet je op de open vlakte zijn! Er zijn altijd wel welpen te vinden die samen met jou willen spelen. Voor Mowgli ligt het sportveld meteen naast het wolvenhol, maar Shanti moet helaas een heel stuk verder lopen. Het veld heeft aan de ene kant bossen en aan de andere kant vind je een stuk water waar je lekker in kunt zwemmen!

Jacala zwemt, net als alle krokodillen, het liefst wat rond, maar helpt je in geval van nood. Jacala heeft verstand van veiligheid op en rond het water. Jacala komt wel wat chagrijnig over. kun je de rivier over steken zonder het water te moeten delen met Jacala?

De Nishaani-plaats

Als je van spanning houdt, zoek je naar de kampvuurplaats. Hier kun je zelf oefenen met het maken van een vuurtje. Wil je een spannende speurtocht doen, dan zijn de bossen en de rivieren hier omheen helemaal jouw plekje! Wil je lekker luieren, knoop dan je eigen hangmat. Je vindt hier alle spullen die je nodig hebt voor een gezellige avond, of een spannende tocht. Ook is het altijd veilig om vuur te maken, want de rivier stroomt vlak langs de kampvuurplaats. De rivier kun je ook gebruiken om lekker te kanoën, te zwemmen, of om na een dag vol avonturen weer terug te varen naar het wolvenhol

Chil de roofvogel die boven de jungle zweeft. Chil kan de hele jungle overzien en daardoor ook het water. Soms pakt hij ook wel een visje. Natuurlijk weet hij hoe de onderdelen van de boten heten die hij tijdens zijn vluchten ziet. 

Haveli – het mensendorp

Een hele andere wereld. In het mensendorp vind je alles wat je in de jungle niet kunt vinden. Er staan allerlei huizen, er zijn weggetjes aangelegd, de straten zijn heel goed te gebruiken voor een spelletje voetbal, trefbal of basketbal. Er zijn gezellige parkjes en er zijn vaak feestjes op het open podium. Kortom, je kunt er van alles beleven. In het mensendorp kom je ook allerlei interessante mensen tegen. Je komt bij het mensendorp door het hele oerwoud door te lopen.

Ka is een grote python die in de jungle leeft. Weet heel goed wat hij wil. De slang is snel, slim en lenig. Ligt vaak op de stenen langs de rivier, en hij houdt ook van zwemmen, maar tijdens de watervrede doet hij dat niet.

De ruïne Emaarate

Als je op de raadsrots staat, zie je de mooie ruïne al liggen. Er gaan allerlei verhalen rond over deze plek. Is het een kasteel geweest? Of een oude tempel misschien? Of toch een fort? Niemand die het zeker weet. Je kunt erheen met de boot via de rivier, maar je kunt ook lopen via het bos. In de ruïne kun je allerlei dingen vinden die reizigers van vroeger achtergelaten hebben. Nog steeds zijn er veel mensen die hier op bezoek komen en dingen neerleggen voor anderen. Misschien heb je zelf ook wel iets wat je in de ruïne neer kan leggen! Ben je op zoek naar een mooie schuilplaats? Die kun je ook vinden in de ruïne.

Dahinda houdt van avontuur en is soms een beetje ongehoorzaam. Dahinda is bijna nergens bang voor, behalve voor Shere Khan. Net als de andere kikkers kwaakt ze er luidruchtig op los, behalve als er gevaar is. Vriendschap is voor Dahinda erg belangrijk. Zij heeft veel vrienden in het buitenland en weet dat zeilboten er in het buitenland anders uitzien.

De Talaab-poel

Houd je ervan om lekker in de natuur bezig te zijn? Ga dan in de poel op zoek naar alle diertjes die daar leven! Er zitten grote en kleine diertjes. Rondom de poel kun je vele soorten plantjes vinden. Over sommige plantjes zijn er zelfs verhalen dat ze levens kunnen redden, waar andere plantjes juist gewoon heel lekker zijn! Je kunt dagenlang op ontdekkingstocht en in de natuur overnachten zonder je te vervelen. Kortom: er is van alles te vinden!

Malchi is een echt waterdier! Is wel altijd op haar hoede en neemt het leven zoals het komt. Malchi kan goed zien wat er onder water ligt en wat er nog meer leeft en eet kleine dieren. Malchi weet alles van de waterkringloop.

De Guha-grotten

Houd jij ervan om lekker te knutselen? Ben je een danser, een toneelspeler, of een zanger? Dan moet je op zoek naar de verscholen grotten! Diep achter in het bos kun je de grotten vinden, waar je van alles vindt om lekker mee aan de gang te gaan! In de grotten vind je allerlei oude schilderingen, en met de verfbakjes die er nog staan kun jij ook mooie schilderingen maken, net als Mowgli en Shanti dat vaak doen. En als je diep genoeg de grotten inloopt, kun je het podium zien waarop je jouw kunsten kunt laten zien. Er zijn altijd wel andere welpen te vinden die graag willen zien wat jij kunt!

Mang is een vleermuis die als het ware de nachtwacht over de jungle doet. Overdag neemt Chil deze taak op zich. Als Mang wakker is kun je niet zien wat er in het water ligt. daarom speelt hij duik kim pictionairy

Benodigd materiaal

  • Kaart van de Jungle (compleet en voor elk deelnemend nest in 8 stukken
  • De 8 thema figuren
  • Elke plaats van de jungle individueel
  • Materialen voor elk individueel spel
Lees 1916 keer Laatst aangepast op donderdag, 04 november 2021 17:15

Gerelateerde items (op tag)

Log in om reacties te plaatsen