Print deze pagina
donderdag, 11 juni 2020 09:19

Kamp capagne

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Waarom / doel van de activiteit

Organiseren jullie een bezoekdag, eetfestijn, een eindfeest of een fuif? Super! Natuurlijk willen jullie dat daar zoveel mogelijk ouders of jongeren naartoe komen. Tijd dus om jullie leden aan het werk te zetten en reclame te laten maken!

Beschrijving van de activiteit

Organiseren jullie een bezoekdag, eetfestijn, een eindfeest of een fuif? Super! Natuurlijk willen jullie dat daar zoveel mogelijk ouders of jongeren naartoe komen. Tijd dus om jullie leden aan het werk te zetten en reclame te laten maken!

Verdeel de leden in groepjes. Het doel van elk groepje is om zoveel mogelijk bezoekers naar jullie evenement te lokken. Hiervoor krijgen ze een budget (bv. zelf te verdienen door het verkopen van koekjes). Als elk groepje een budget heeft gekregen, mogen ze hun campagne inplannen. Dit doen ze door verschillende kanalen te bekijken en af te wegen (bv. Kunnen ze op de radio komen? Hoeveel mensen zouden ze dan kunnen bereiken? Kunnen ze posters laten drukken? Hoeveel kost dat? Willen ze reclame maken via de sociale media? … )

Let wel op: elk groepje mag slechts één tactiek kiezen. Ze kunnen kiezen uit de volgende:

  • Reclameposters en flyers. Benodigdheden: papier, stiften, magazines, scharen en lijm. Ze mogen enkel communiceren aan de hand van hun posters (eventueel kunnen ze deze ook maken op een computer). Let op: dit groepje mag dus niet praten met de mensen.
  • Reclame via social media (facebook, twitter) (extra moeilijkheid kan zijn dat ze eerst op zoek moeten naar gratis internet) Benodigdheden: computer, tablet of gsm + wifi. Let op: dit groepje mag dus enkel op het internet boodschappen plaatsen, chatten en mailen is niet toegestaan.
  • Sms-reclame (extra moeilijkheid kan zijn dat ze eerst geld moeten verdienen om hun sms’jes te bekostigen. Benodigdheden: GSM. Let op: dit groepje mag enkel sms’en, bellen is niet toegestaan.
  • Tv-spot. Benodigdheden: attributen, camera. Deze tv-spot mag op YouTube gezet worden en de link mag doorgestuurd worden.
  • Radiospot. Benodigdheden: dictafoon. Deze radiospot mag online verspreid worden. Je kan ook proberen om deze spot op een lokale radiozender te krijgen.
  • Reclamemails. Benodigdheden: computer, tablet of gsm + wifi. Let op: dit groepje mag dus enkel mailen, chatten of posten op sociale media is niet toegestaan.
  • Mond-aan-mondreclame.

Het doel van elk groepje is natuurlijk om zoveel mogelijk mensen te bereiken. Hopelijk komen er dus heel wat mensen opdagen. Eens de mensen er zijn, wordt er gevraagd langs welke weg ze daar gekomen zijn (dus dankzij welke reclame). Het groepje dat de meeste mensen bereikt heeft, wint!

Bespreek nu met de groepjes waarom ze voor een bepaalde tactiek gekozen hebben. Was deze tactiek makkelijk? Wat waren de voor- en nadelen? Wat had beter gekund? Vergelijk het ook eens met de reclame die bedrijven voor hun producten maken.

Variant:

Laat de groepjes hun eigen campagne uitwerken (ze moeten zich deze keer niet beperken tot één tactiek). Ze moeten hun campagne voorleggen aan de leiding en de overige leden van de groep (= de jury). Diegene met de tofste campagne winnen en die campagne wordt effectief uitgevoerd.

Benodigd materiaal

  • Papier
  • Stiften
  • Schaar
  • Lijm
  • GSM
  • Computer
  • Camera/dictafoon

Aanvullende informatie

Lees 1228 keer Laatst aangepast op zondag, 06 augustus 2023 01:36

Gerelateerde items (op tag)

Log in om reacties te plaatsen