Print deze pagina
zaterdag, 02 mei 2020 11:12

Levend Instagramspel

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Waarom / doel van de activiteit

Actief spel met als thema communicatie, plezier, moe worden

Beschrijving van de activiteit

Er worden tweetallen gemaakt. Alle tweetallen krijgen een verzamelplaats ergens op het speelveld aangewezen. Dit is een met touw afgezette cirkel van ongeveer 1 m doorsnede en deze liggen verspreid over het speelveld. Alle tweetallen houden elkaars hand vast. Eén tweetal is tikker.

Als tikker zijnde probeer je zoveel mogelijk volgers te krijgen. Dit doe je door andere tweetallen te tikken. Als een tweetal wordt getikt, geeft dit tweetal het andere tweetal een hand en ze gaan zo verder tikken. Des te meer volgers er zijn (tikkers die elkaars hand vast hebben), des te minder wendbaar je bent. Wanneer je naar de fotopost gaat en daar een selfie maakt waar alle volgers (alle mensen die elkaars hand vasthielden) opstaan, mag je opsplitsen. Je mag zelf weten hoe je opslitst, als het maar in tweeën is en je mag nooit in je eentje tikken (alleen in het begin bij een oneven aantal.

Je kunt nu met twee groepen volgers gaan tikken. Als je dan weer minimaal met z’n vieren bent, kun je opnieuw gaan opslitsen als je bij de fotopost een selfie maakt. De fotopost kost natuurlijk wel tijd. Het is daarom verstandig om tempo te maken bij de selfie anders kunnen degene die vrij rond lopen gemakkelijk foto’s verzamelen.

Voordat je als tweetal volger wordt doordat je getikt wordt, ben je met z’n tweeën zoveel mogelijk foto’s aan het verzamelen. Deze foto’s liggen over het veld verspreid. Dit moeten er dus echt veel zijn, ongeveer 200. Je moet deze met z’n tweeën proberen om naar je verzamelplaats te brengen. Als ze in je verzamelplaats liggen, zijn ze veilig. Je mag maar één foto per keer verzamelen. Als je getikt wordt en je hebt een foto vast, laat je deze ter plekke vallen.

Het spel is afgelopen als iedereen volger is / iedereen is getikt of als alle foto’s op zijn. Het tweetal dat dan de meeste foto’s heeft verzameld, wint het spel.

Afhankelijk van de tijd kan dit spel meerdere malen gespeeld worden.

Het spel is het leukst als het veld zo groot mogelijk wordt genomen. Je kunt overal op het speelveld getikt worden / volger worden. Je moet binnen het speelveld blijven. Wanneer de totale groep redelijk klein is (minder dan zo’n 12 kinderen) kan het spel ook individueel gespeeld worden in plaats van in tweetallen.

Benodigd materiaal

  • Foto’s uit kranten / tijdschriften (bij voorkeur Scouting foto’s), in plastic insteekhoesjes. Ong. 200.
  • Touwen (ong. 10)
  • Fotocamera / telefoon met camera

Veiligheid

Geen / weinig veiligheidsrisico's

Lees 2003 keer Laatst aangepast op zaterdag, 02 mei 2020 14:10
Log in om reacties te plaatsen